Fel

Ett oväntat fel har uppstått. Var god försök senare.

Bekräfta

Är du säker på att du vill radera?
Bästa kund, vid beställning under 200:- tillkommer en extra hanteringsavgift på 79:-

Välj JA för att gå vidare med din beställning. Välj NEJ gå tillbaka och komplettera din beställning eller för att spara ordern till senare tillfälle.

P g a driftstörningar hos vår telefonileverantör har vi problem med telefonmottagningen.

Vi arbetar för att komma till rätta med detta och ber om överseende. Välkommen att lägga din order via webbshoppen eller mejla din beställning till kundtjanst@lekolar.se

 

FORTBILDNINGAR I PROGRAMMERING & DIGITALISERING

Tack vare vårt samarbete med Hands-On Science kan vi nu erbjuda flera olika fortbildningar i programmering och digitalisering för skola, förskola och fritidshem. Alla utbildningar utgår från läroplanernas mål.

Vi erbjuder även skräddarsydda workshops. Då kommer våra duktiga utbildningspedagoger till just din skola eller förskola och kör en workshop som är anpassad efter de önskemål och förkunskaper som du och dina kollegor har.

 WORKSHOP - Programmering i förskolan

Kom igång med programmering i förskolan! 
Den här kursen är perfekt för dig som vill få en grundläggande förståelse för programmering och datalogiskt tänkande. Kursen ger dig många praktiska och lustfyllda utmaningar.

Efter kurstillfället har du fyllt din "kod-portfölj" till bredden och kan sätta igång med programmering, både analogt och digitalt. Du får tips och idéer om hur du tillsammans med barn kan utforska den digitala världen. Workshopen innehåller laborativa övningar och lekar med våra populäraste robotar.

Nu planerar vi höstens utbildningar. Välkommen att ta kontakt på kurs@hos.se om du vill beställa en skräddarsydd workshop eller vill göra en intresseanmälan till höstens öppna utbildningar.

WORKSHOP - Programmering på schemat

Från höstterminen 2018 är programmering inskrivet i kursplanen för matematik och teknik. Lär dig koda med dina elever dig och få massor av tips och idéer om hur du kan introducera programmering och datalogiskt tänkande i ditt klassrum.

Under kurstillfället får du arbeta praktiskt med enkla robotar, testa analoga övningar och lekar. Du får lektionsupplägg som passar till några av våra populäraste robotar. Var med och skapa en naturlig progression i elevernas lärprocess. Efter kursen kan du enkelt komma igång med programmering i skolan tillsammans med dina elever.

 

Nu planerar vi höstens utbildningar. Välkommen att ta kontakt på kurs@hos.se om du vill beställa en skräddarsydd workshop eller vill göra en intresseanmälan till höstens öppna utbildningar.

WORKSHOP - Programmering med micro:bit

Redo att ta nästa steg med micro:bit?

Denna workshop riktar sig mot dig som testat micro:bit och vill få ut mer av denna fantastiska lilla mikrodator.

Under workshopen kommer vi arbeta med olika tillbehör till micro:bit. 
Vi kommer att använda blockprogrammering med du kommer även att ha möjlighet att programmera med text i JavaScript samt Python.

Målet med workshopen är att du ska få tillräcklig kunskap för att sedan skapa egna projekt med dina elever.


Nu planerar vi höstens utbildningar. Välkommen att ta kontakt på kurs@hos.se om du vill beställa en skräddarsydd workshop eller vill göra en intresseanmälan till höstens öppna utbildningar.
WORKSHOP - Digitalisering i förskolan

Stärk din kunskap om hur digitalisering kan bli en naturlig del för barn i förskolan.

I den här workshopen får du inspiration till hur du i undervisningen kan utforska och skapa med nya digitala verktyg, som komplement till vårt fysiska material. Ni får utveckla er digitala kompetens för att sedan kunna stärka barnens. Vi undersöker också vår roll som pedagoger och medforskare och reflekterar kring begrepp som kan fungera likt en kompass längs vägen. Tillsammans får ni skapa en fysisk och interaktiv lek- och lärmiljö, undersöka med digitala mikroskop och programmera Makey Makey.

 

Nu planerar vi höstens utbildningar. Välkommen att ta kontakt på kurs@hos.se om du vill beställa en skräddarsydd workshop eller vill göra en intresseanmälan till höstens öppna utbildningar.

WORKSHOP - Digitala lärmiljöer på skola och fritidshem

I denna workshop visar vi exempel på hur man kan skapa enkla digitala lärmiljöer och hur du som pedagog kan integrera digitala verktyg i din undervisning.

Under kursen kommer du få bekanta dig med Green Screen, Stop motion, programmering i Scratch tillsammans med Makey Makey och digitalt utforskande med digitala mikroskop. Du kommer få med dig konkreta exempel, tips och idéer på hur du kan arbeta med dessa områden med dina elever kopplat till olika ämnen och mål i läroplanen för både skolan och fritidshemmet.

 

Nu planerar vi höstens utbildningar. Välkommen att ta kontakt på kurs@hos.se om du vill beställa en skräddarsydd workshop eller vill göra en intresseanmälan till höstens öppna utbildningar.

 Vill du boka en workshop för hela din enhet? Vi kommer till er!

Vårt mål är att visa hur man på ett praktiskt sätt kan använda programmering i skola och förskola. Våra workshops är verksamhetsnära och anpassas efter deltagarnas förkunskaper. De praktiska övningarna är ämnesintegrerade och kopplade till de styrdokument som åligger skola och förskola.

Varje kurstillfälle inleds med en inspirationsföreläsning. Därefter följer en introduktion till programmering samt övningar i analog programmering och datalogiskt tänkande.
Workshopen avslutas med utvärdering och återkoppling.

 

Kombinera workshop med materiallåda!

Det låter väl som en bra lösning? Vi har lådor som passar våra fortbildningar i programmering och digitala verktyg i skola och förskola. Vill du veta mer?

Kontakta kurs@hos.se

 

Glömt lösenord?

Vill du bli kund hos oss?

Du behöver ha ett kundnummer eller organisationsnummer för att handla hos oss.

Registrera mig

Återställ lösenord

Ange din e-post så skickar vi dig ett meddelande med en länk för att välja nytt lösenord.