Ett oväntat fel har uppstått. Var god försök senare.

Bekräfta

Är du säker på att du vill radera?
Är du säker på att du vill radera?
Bästa kund, vid beställning under 200:- tillkommer en extra hanteringsavgift på 79:-

Välj JA för att gå vidare med din beställning. Välj NEJ gå tillbaka och komplettera din beställning eller för att spara ordern till senare tillfälle.
Du gjorde en kopia av listan \"{0}\". Den heter \"{1}\".

Vi ber om ursäkt för eventuella störningar på vår webbplattform.

Just nu är det problem att ringa in till vår kundtjänst, vänligen skicka ett mejl till kundtjanst@lekolar.se så ringer vi upp dig när vi har möjlighet.

Lekolar-Panduro-1200-webben.jpg

PRESSRELEASE - Lekolar förvärvar Panduro: Skapar ett av norra Europas mest kompletta erbjudande av kreativa och pedagogiska produkter


Publicerat 2022-08-11 15:00:00

Lekolar, Nordens ledande leverantör av lärmiljöer till skolor och förskolor, har ingått ett avtal om att förvärva Panduro från familjen Panduro. Genom förvärvet breddar Lekolar sin verksamhet till att även omfatta konsumentmarknaden och skapar samtidigt ett av norra Europas mest kompletta erbjudanden av kreativa och pedagogiska produkter, för både skolor och privatpersoner.

Lekolar har ingått avtal om förvärv av Panduro från bröderna Thomas, Jesper och Peter Panduro. I och med affären tar Lekolar steget in på konsumentmarknaden, samtidigt som Panduros kunder i framtiden kommer att kunna ta del av Lekolars breda sortiment av pedagogiska produkter.

- Detta är ett strategiskt viktigt steg för Lekolar då vi ser en stor potential i konsumentmarknaden. Trots att vi har riktat oss mot olika målgrupper så har Lekolar och Panduro mycket gemensamt. Inom hobbymaterial har vi liknande sortiment och vi drivs båda av att inspirera kreativa personer och skapa förutsättningar för både lärande och glädje. Vi delar också fokus och ambition inom hållbarhet, kvalitet och säkerhet där vi driver utvecklingen inom våra respektive segment. Tillsammans skapar vi ett svårslaget erbjudande till samtliga kundgrupper, säger David Persson, vd Lekolar.

Panduro är i dag en marknadsledande leverantör av hobbymaterial och kreativa produkter till privatpersoner och innefattar varumärkena Panduro, Pando by Panduro, Kreatima samt Pipoos. Bolaget har en etablerad omnikanal-strategi med e-handel och ett butiksnät som sträcker sig över Sverige, Danmark, Norge, Nederländerna och Belgien. Huvudkontoret ligger i Malmö där även viss produktutveckling sker. I och med förvärvet blir Panduro en del i Lekolar-koncernen men kommer fortsätta att drivas som en fristående verksamhet, under fortsatt ledning av vd Rickard Kemfors.

- Jag har god kännedom om Lekolar sedan tidigare och är imponerad över hur de utvecklat sitt erbjudande till skolor och förskolor – basvaror har utvecklats till lösningar för pedagogiska och kreativa övningar, dessutom med stort fokus på hållbarhet. Panduro gör precis samma sak, fast till privatpersoner. Vi ser fram emot en spännande resa tillsammans, säger Rickard Kemfors, vd Panduro.

Affären beräknas slutföras under hösten efter sedvanlig prövning av konkurrensmyndigheter.

För mer information:
David Persson, vd Lekolar, david.persson@lekolar.com M: 0767 90 71 34
Rickard Kemfors, vd Panduro, rickard.kemfors@panduro.se M: 0720 85 82 24Om Lekolar

Lekolar är ledande i Norden på att skapa inspirerande lärmiljöer för barn och unga. Med ett högkvalitativt sortiment av säkra och hållbara produkter förser bolaget skolor och förskolor med lösningar för att driva och förbättra sina verksamheter, samt ge barn och unga de bästa förutsättningarna för lärande – från enskilda möbler och helhetslösningar, till leksaker och pedagogiska hjälpmedel. Lekolar grundades 1971 och har idag runt 370 anställda i Sverige, Norge, Danmark och Finland, med huvudkontor i Osby. År 2021 hade bolaget en omsättning överstigande SEK 1,5 Mdr. Sedan 2017 ägs företaget av Nalka Invest.

Läs mer på www.lekolargroup.comOm Panduro

Panduro grundades 1954 av Carlo Panduro i Danmark, men har sedan 1962 huvudkontor i Malmö. Idag är Panduro en marknadsledande leverantör av hobbymaterial och kreativa produkter och innefattar varumärkena Panduro, Pando by Panduro, Kreatima samt Pipoos. Gruppen har en omsättning på över SEK 1Mdr och omkring 650 medarbetare. Panduro möter kunderna online och via egna butiker i Sverige, Danmark, Norge, Nederländerna och Belgien. Sortimentet består av cirka 18 000 artiklar.

Glömt lösenord?

Vill du bli kund hos oss?

Du behöver ha ett kundnummer eller organisationsnummer för att handla hos oss.

Registrera mig

Återställ lösenord

Ange din e-post så skickar vi dig ett meddelande med en länk för att välja nytt lösenord.