Fel

Ett oväntat fel har uppstått. Var god försök senare.

Bekräfta

Är du säker på att du vill radera?
Bästa kund, vid beställning under 200:- tillkommer en extra hanteringsavgift på 79:-

Välj JA för att gå vidare med din beställning. Välj NEJ gå tillbaka och komplettera din beställning eller för att spara ordern till senare tillfälle.

P g a driftstörningar hos vår telefonileverantör har vi problem med telefonmottagningen.

Vi arbetar för att komma till rätta med detta och ber om överseende. Välkommen att lägga din order via webbshoppen eller mejla din beställning till kundtjanst@lekolar.se

 

FORTBILDNINGAR I PROGRAMMERING & DIGITALISERING HT-19

Tack vare Lekolars samarbete med Hands-On Science kan vi nu erbjuda flera olika fortbildningar i programmering och digitalisering för skola, förskola och fritidshem. Alla utbildningar utgår från läroplanernas mål. 

• Digitalisering i förskolan – kreativa & interaktiva miljöer

Stärk din kunskap om hur digitalisering kan bli en naturlig del för barn i förskolan!
I den här workshopen får du inspiration till hur du i undervisningen kan utforska och skapa med nya digitala verktyg, som komplement till vårt fysiska material. Du får utveckla din digitala kompetens för att sedan kunna stärka barnens.

Tillsammans skapar vi en fysisk och interaktiv lek- och lärmiljö. Du får grundläggande kunskaper hur om hur digitala verktyg kan bli en naturlig del för dig som arbetar i förskolan. Vi kommer att skapa digitala miljöer, undersöka med digitala mikroskop och programmera Makey Makey. Efter workshopen kommer du få med dig konkreta exempel, tips och idéer för fortsatt arbete på din förskola.

Kurstillfällen      
       
Uppsala Norlandia Förskolor Upplevelsen 17/9 kl 16-19
Stockholm Tekniska Museet 25/9 kl 16-19
Karlstad Studieförbundet Vuxenskola 8/10 kl 16-19
Karlskoga Nya Folkets Hus 17/10 kl 16-19
Eskilstuna Munktell Arena 22/10 kl 17-20
Nyköping Nyköpings Arenor 25/11 kl 16-19
Malmö Lekolar AB 26/11 kl 17-20
       
Pris: 860:- exkl moms      
ANMÄL DIG HÄR >>      

 

• Digga IT – digitala miljöer i förskola & på fritids

I denna workshop visar vi exempel på hur man kan skapa enkla digitala lärmiljöer och hur du som pedagog kan integrera digitala verktyg i din undervisning.

Under kursen kommer du få bekanta dig med Green Screen, Stop Motion, programmering i Scratch tillsammans med Makey Makey och utforskande med digitala mikroskop.
Du kommer få med dig konkreta exempel, tips och idéer på hur du kan arbeta ämnesövergripande med digitala verktyg. Våra workshops är verksamhetsnära och väl förankrade till olika ämnen och mål i läroplanen, för både skola och fritidshemmet.

Kurstillfällen      
       
Stockholm Tekniska Museet 6/11 kl 16-19
Falun Falu Fängelse Vandrarhem 7/11 kl 16-19
Borlänge ABF Borlänge - Nedansiljan 11/11 kl 16-19
Nyköping Nyköpings Arenor 28/11 kl 16-19
       
Pris: 860:- exkl moms      
ANMÄL DIG HÄR >>      

 

• Digitalt berättande med Green Screen och Stop Motion

Den här kursen är för dig som är verksam i förskola/skola och är nyfiken på hur du kan arbeta med animeringstekniken Stop Motion och Green Screenteknik i din undervisning. Du får testa olika typer av Green Screenutrustning och appar för animering.
Vi går igenom redigeringsteknik i iMovie och du kommer att lämna kursen med inspiration och användbara tips för att enkelt komma igång med digitalt skapande och berättande på din förskola/skola. OBS! Kursen kräver iPad och appar.

Kurstillfälle      
       
Karlstad Studieförbundet Vuxenskola 10/10 kl 16-19
Stockholm Tekniska Museet 6/11 kl 16-19
       
Pris: 860:- exkl moms      
ANMÄL DIG HÄR >>      

 

• Programmering i förskolan

Kom igång med programmering i förskolan!
Den här kursen är perfekt för dig som vill få en grundläggande förståelse för programmering och datalogiskt tänkande. Kursen ger dig många praktiska och lustfyllda utmaningar. Workshopen innehåller laborativa övningar och lekar med våra populäraste robotar.

Efter kurstillfället har du fyllt din "kodportfölj" till bredden och kan sätta igång med programmering, både analogt och digitalt. Du får tips och idéer om hur du tillsammans med barn kan utforska den digitala världen.

Kurstillfällen      
       
Gävle Högskolan i Gävle 24/9 kl 16-19
Karlstad Studieförbundet Vuxenskola 10/10 kl 16-19
Eskilstuna Munktell Arena 15/10 kl 17-20
       
Pris: 860:- exkl moms      
ANMÄL DIG HÄR >>      

 

• Programmering i skolan, åk F-6

Lär dig koda med dina elever!
Få massor av tips och idéer om hur du kan introducera programmering och datalogiskt tänkande i ditt klassrum. Du får lektionsupplägg och tips på ämnesövergripande arbetssätt som passar både skola och fritidshem.

Under kurstillfället får du arbeta praktiskt med enkla robotar, testa analoga övningar och lekar. Var med och skapa en naturlig progression i elevernas lärprocess. Efter kursen kan du enkelt komma igång med programmering i skolan tillsammans med dina elever.

Kurstillfällen      
       
Falun Falu Fängelse Vandrarhem 4/11 kl 16-19
Borlänge ABF Borlänge - Nedansiljan 14/11 kl 16-19
Malmö Lekolar AB 26/11 kl 17-20
       
Pris: 860:- exkl moms      
ANMÄL DIG HÄR >>      

 

• Programmera med micro:bit

Redo att ta nästa steg med micro:bit?
Denna workshop riktar sig till dig som testat micro:bit och vill få ut mer av denna fantastiska lilla mikrodator. Under workshopen kommer du få skapa kreativa projekt med micro:bit och dess tillbehör. På så sätt har du möjlighet att utforska kortets fulla kapacitet. Vi kommer att använda oss av blockprogrammering men du kommer även ha möjlighet att programmera med text i JavaScript samt Python. Målet är att du ska få tillräckligt med kunskap för att sedan skapa egna projekt med dina elever.

Kurstillfällen      
       
Falun Falu Fängelse Vandrarhem 24/10 kl 16-19
Borlänge ABF Borlänge - Nedansiljan 18/11 kl 16-19
       
Pris: 860:- exkl moms      
ANMÄL DIG HÄR >>      

  

 

Vill du boka en workshop för hela din enhet? Vi kommer till er!

Vi erbjuder även skräddarsydda workshops. Då kommer våra duktiga utbildningspedagoger till just din skola, förskola eller fritids och kör en workshop som är verksamhetsnära och anpassad efter de önskemål och förkunskaper som just du och dina kollegor har. De praktiska övningarna är ämnesintegrerade och kopplade till de styrdokument som åligger skola och förskola.

Varje kurstillfälle inleds med en inspirationsföreläsning. Därefter följer en introduktion till programmering samt övningar i analog programmering och datalogiskt tänkande. Workshopen avslutas med utvärdering och återkoppling.

Intresserad? Kontakta kurs@hos.se

 

Kombinera workshop med materiallåda!

Det låter väl som en bra lösning? Vi har lådor som passar våra fortbildningar i programmering och digitala verktyg i skola och förskola. Vill du veta mer?

Kontakta kurs@hos.se

 

Glömt lösenord?

Vill du bli kund hos oss?

Du behöver ha ett kundnummer eller organisationsnummer för att handla hos oss.

Registrera mig

Återställ lösenord

Ange din e-post så skickar vi dig ett meddelande med en länk för att välja nytt lösenord.