Fel

Ett oväntat fel har uppstått. Var god försök senare.

Bekräfta

Är du säker på att du vill radera?
Bästa kund, vid beställning under 200:- tillkommer en extra hanteringsavgift på 79:-

Välj JA för att gå vidare med din beställning. Välj NEJ gå tillbaka och komplettera din beställning eller för att spara ordern till senare tillfälle.


Välkomnande lärmiljöer

Johanna Ljungdahl Larsson och Kim Ejdelind arbetar som förskollärare på Drottninghögs förskolor i Helsingborg. Vi besökte dem för att höra om hur förberedda miljöer blivit en viktig del av barnens och pedagogernas vardag.

En förberedd lärmiljö är konstruerad med tanke på barnens lärande och tänkande. Den sporrar deras nyfikenhet och uppmuntrar dem att söka ny kunskap och är utformad så att barnen kan arbeta självständigt i den. Det innebär att möbler och material är anpassade efter barnens ålder och storlek.

I Johannas och Kims roller ingår ett stort ansvar för den pedagogiska utvecklingen, någonting de verkligen brinner för. Målet är att skapa en välkomnande förskola och därför har förberedda lärmiljöer blivit något som ligger dem extra varmt om hjärtat. Hon och Kim menar att det finns många vinster med att arbeta med förberedda lärmiljöer. Barnen blir mer delaktiga i att aktivt utforska och undersöka – men även i att ställa i ordning och ta hand om sin miljö. ”Det blir ett helhetsarbete som bidrar till att vi ihop med barnen värnar extra mycket om våra miljöer och vårt material,” säger Kim.
  
Självklart är även pedagogernas roll väldigt betydelsefull i arbetet med förberedda lärmiljöer. Därför är det viktigt att arbetslaget reflekterar över innehållet i miljöerna och att de material som används för barnen appliceras på ett målstyrt sätt som hela tiden väcker barnens nyfikenhet och stöttar deras utveckling.

Det handlar alltså om att stimulera barnen till vidare utveckling med hjälp av material som riktar sig till olika intressen ocn mognadsstadier. Just att låta barnen vara delaktiga är en stor del av arbetet, menar Kim och Johanna. Det kan till exempel handla om att tillsammans med barnen sortera upp materialet efter en dags lek och utforskande och förbereda inför morgondagen. Att tillsammans med barnen göra det fint, inbjudande och spännande för att visa hur man värnar om sin omgivning och att få barnen att ta del av den känslan.

”Det är härligt att komma till arbetet på morgonen och mötas av barn som redan är inne i olika lärprocesser – som äger sitt egna lärande och bjuder in dig i ett spännande möte,” fortsätter Johanna. ”Och tänk att som barn få mötas av pedagoger som är redo att bjuda in till lek, samspel, utforskande, byggande och tecknade i förberedda lärmiljöer som inte bara speglar de intressen som finns i barngruppen, utan också de processer som är pågående i vårt projekt just nu.”


Många favoritprodukter

Johanna och Kim berättar att de har haft mycket glädje av Lekolars sortiment och avslutar intervjun med att berätta om sina personliga favoritprodukter.
 

Att teckna stärker barnens motoriska och mentala färdigheter och låter samtidigt den känslo- och utforskningsmässiga utvecklingen ta plats. Därför uppskattas spännpapp i olika bredder och längder som skapar en yta på golv eller vägg att projicera eller teckna på.

Höga, låga, flyttbara och ibland även ljuddämpande – en bra variation av bord hjälper till att skapa en inbjudande, pedagogisk och ergonomisk förskolemiljö. Hästskobordet är en favorit eftersom det är lågt och enkelt att flytta runt och har en spännande form som bjuder in till möten mellan barnen.

Ljusbord har förmågan att stimulera barns estetiska och visuella sinnen och kan användas på många sätt. På Drottninghögs förskola används ljusbord i olika storlekar och former, och bjuder in barnen att experimentera med färger, former, mönster och att undersöka insamlade naturmaterial. 

Mikroskop hjälper barnen att upptäcka och utforska även de minsta detaljerna i sin omgivning. Med en Wi-Fi puck kan man visa otroliga detaljer även för de yngsta. Ett tips är att kombinera en projektion på väggen från en projektor och exempelvis grafitkrita och spännpapp, så att man kan visa detaljer stort på väggen och samtidigt teckna av det. 

 • Upptäcktsklossar

  Upptäcktsklossar

  Art.nr: 58288
  Klossar som kan öppnas och fyllas med mindre föremål för att ge olika sensoriska effekter. Klossarna har en rejäl ram av trä och fönster av akrylplast. Genom att lossa 2 skruvar kan man enkelt byta innehåll i klossen. Mått på största klossen 14x14 cm. Från 3 år.
  745,00 kr
 • Sensoriska rör

  Sensoriska rör

  Art.nr: 55215
  Uppfyller kraven för Giftfri förskola – PVC-fri
  471,00 kr
 • Blålera/lergods

  Blålera/lergods

  Art.nr: 46867
  10 kg/fp. Filtrerad blålera utan chamotte. Lergods. Kan användas både till modellering och drejning. Kan brännas i 920–1 040° efter torkning. Blir gul efter bränning. Konstnärsmaterial. Fri från mjölk, ägg och mjöl.
  149,00 kr
 • Fixa podium björk pentagon 59

  Fixa podium björk pentagon 59

  Scenmodul för förskola. Finns i många olika varianter som kan byggas ihop i oändliga former. Kan även byggas ihop med vårt Fixa förvaringssystem både på bredden och djupet. De kan bli scen, lekplats, olika fordon (vänd dem upp och ner) förvaring, utställning, fikaplats... bara fantasin sätter gränser. Tillverkade i 100 % björkplywood. Alla delar finns i höjderna 10, 20 och 30 cm. Helt i klarlack eller med färgad högtryckslaminat på toppen. Torkas ren med fuktig trasa. Mått: 59x36x36 cm.
  Pris från:
  1.563,00 kr
 • Tolvsidiga spegelklossar

  Tolvsidiga spegelklossar

  Art.nr: 113006
  Uppfyller kraven för Giftfri förskola – PVC-fri
  2.101,00 kr
 • Papprullar i blandade storlekar, naturfärgade

  Papprullar i blandade storlekar, naturfärgade

  Art.nr: 48872
  100 st/fp. Papprullar i olika storlekar. Papprullarna kan klippas, målas, dekoreras m.m. Yttermått 45–82 mm. Höjder 50–198 mm. Av kraftig, oblekt papp.
  811,00 kr
 • Vaxkritor Lekolar 12 mm, 12-pack

  Vaxkritor Lekolar 12 mm, 12-pack

  Art.nr: 42035
  12 kritor/ask. Kraftiga och greppvänliga vaxkritor. Ø 12 mm, 90 mm långa. Ingår gul, röd, orange, rosa, blå, mörkblå, grön, mörkgrön, ljusbrun, brun, grå och svart.
  24,00 kr
 • You hästskobord björk

  You hästskobord björk

  Art.nr: 80244
  Uppfyller kraven för Giftfri förskola
  3.619,00 kr
 • Ljusbord runt ø 50

  Ljusbord runt ø 50

  Art.nr: 58111
  Ett ljusbord som många kan samlas runt och se från olika håll. Belyser föremål underifrån och erbjuder en mängd varierande aktiviteter med t.ex. färgfilter, silkespapper eller blommor och blad. Barnen får utforska och reflektera kring vad som händer när t.ex. olika färger blandas med varandra. Väldigt robust ljusbord som är lätt och smidigt att flytta. LED-belysning med brinntid på 50 000 timmar. Mått: ø 50 cm, betraktningsyta 42,8 cm.
  2.212,00 kr
 • Easi-scope trådlös

  Easi-scope trådlös

  Art.nr: 55345
  Ett smart trådlöst mikroskop med inbyggt Wi-Fi. Kompatibelt med både Android och Apple. Med Easi–Scope trådlös får man en fantastisk skärpa. Perfekt till att undersöka skillnader i olika material, se närmare på insekter, löv, huden m.m. Förstorar upp till 43x. Kan även ta foton och korta filmer på ca 30 sek. Laddas med USB. Mikroskopet väger 200 g, mått: L11xB7xH14 cm. Från 3 år.
  2.459,00 kr
 • Spännpapper på rulle 1,5 m

  Spännpapper på rulle 1,5 m

  Art.nr: 47252
  1,5x25 m. Vitt spännpapper 135 g på rulle. En glättad, en matt sida. Passar både våta och torra tekniker. Torkar plant. Rulldiameter 80 mm. Håldiameter 51 mm. PH-neutralt. FSC-märkt. Pappret är PH-neutralt.
  295,00 kr
 • Projektor ASUS ZenBeam

  Projektor ASUS ZenBeam

  Art.nr: 118052
  Denna lilla och lätta projektor får plats i din handflata. Den är lätt att flytta och smidig att vinkla. Den ger en bra bild trots sin storlek. Inbyggt batteri, högtalare och WiFi. DLP, 3D, 1280x720, 500 lumen, 16:9, fast objektiv med kort kastavstånd. Vikt 497 g. Mått: B120xH35xD120 mm.
  7.205,00 kr
 • Projektor ASUS F1

  Projektor ASUS F1

  Art.nr: 118053
  Mycket smidig short-throw projektor som ger en stor och flexibel bild. LED/DLP, Full HD 1920x1080, 1200 lumen, 28dB (eco), 0,8:1, 1,8 kg, Wi-Fi, Inbyggt 2.1 ljud. Vikt 1,8 kg. Mått: B250xH75xD210 mm.
  12.355,00 kr
Glömt lösenord?

Vill du bli kund hos oss?

Du behöver ha ett kundnummer eller organisationsnummer för att handla hos oss.

Registrera mig

Återställ lösenord

Ange din e-post så skickar vi dig ett meddelande med en länk för att välja nytt lösenord.