Ett oväntat fel har uppstått. Var god försök senare.

Bekräfta

Är du säker på att du vill radera?
Är du säker på att du vill radera?
Bästa kund, vid beställning under 200:- tillkommer en extra hanteringsavgift på 79:-

Välj JA för att gå vidare med din beställning. Välj NEJ gå tillbaka och komplettera din beställning eller för att spara ordern till senare tillfälle.
Du gjorde en kopia av listan \"{0}\". Den heter \"{1}\".

Vi ber om ursäkt för eventuella störningar på vår webbplattform.

Just nu är det problem att ringa in till vår kundtjänst, vänligen skicka ett mejl till kundtjanst@lekolar.se så ringer vi upp dig när vi har möjlighet.

Nomi - prisbelönt stol som följer barnet

Barn tycker om att röra på sig. Det gör de även när de sitter. Därför ska en bra stol ge stöd och rörelsefrihet både när barnet sitter vid bordet och när det klättrar upp och ned på stolen. 

Nomi har formgivits av Peter Opsvik utifrån ambitionen att skapa världens bästa stol när det gäller form och funktion. Nomi är resultatet av lång erfarenhet och är en kombination av de klassiska stolarna Stokke och Capisco.

Nomis organiska form är inte bara tilltalande för ögat, den uppmanar också barnet att aktivt använda kroppen i många olika sittställningar.

 

Peter Opsvik har designat Nomi och flera andra stolklassiker som används på kontor, daghem och förskolor runt om i världen. Han har under de senaste årtiondena fått flera nordiska och internationella designutmärkelser för sina sittlösningar för både barn och vuxna.

 

Steglös justering utan verktyg

Nomi justeras steglöst utan verktyg och utvecklas i takt med barnets behov av stöd när det ska sitta vid vuxenbordet. Sitsen och fotstödet är utrustade med handtag som enkelt kan lossas och dras åt när stolen ska justeras - helt utan att använda verktyg. Så du kan enkelt justera Nomi i takt med att barnet växer. Som extra säkerhet förhindrar stommens koniska form med ökad tjocklek nedåt att sitsen och fotstödet plötsligt glider ned om du har glömt att dra åt handtaget.

Sitsens och fotstödets djup justeras automatiskt. Det är därför enkelt att se till att Nomi följer barnets utveckling samt att anpassa stolen till den aktuella användaren.

 

 

      

 

 

Lätt att flytta

Nomi är så lätt att barnen själva kan dra stolen till bordet. Detta underlättar för de vuxna, medan barnen blir mer självständiga. Nomi är utrustad med små hjul, vilket gör det svårare för stolen att tippa och ger ökad säkerhet.
    

 

 

Säkerhet

Nomi uppfyller de senaste, strängare EN-säkerhetsstandarderna från 2012. Träet följer också internationella FSC-standarder, medan plastdelarna är tillverkade av återvinningsbar plast (polypropen) utan parabener och ftalater. Inget material avger skadliga ämnen.

   

 

Den robusta stolen är tillverkad av material som är hållbart och enkelt att rengöra. 

 

Testvinnare

Nomi har utvecklats med ambitionen att skapa världens bästa stol när det gäller form och funktion. Antalet utmärkelser som Nomi tilldelats talar sitt tydliga språk.

          

 

      

 

Beställ

  • Stol Nomi

    Stol Nomi

    En barnstol från Tripp Trapp-stolens skapare, Peter Opsvik. Både stolsitsen och fotstödet kan justeras i höjdled, utan verktyg, vilket gör att stolen kan följa med ända upp i tonåren. Fotknoppen på fotstödet stimulerar och ger oroliga fötter en plats att vila på. Sitsens och fotstödets form förhindrar att barnet glider framåt, och hjulen baktill ger maximal säkerhet mot att tippa bakåt. Stolen hängs lätt på bordskanten. Skiktlimmad pelare med kärna av bok belagd med ekfaner. Sits, rygg, fotstöd och ben i polypropen. Producerad i hållbara och återvinningsbara material. Sitthöjd 52-58 cm. Ryggens storlek B36,5xH22 cm. Stolens mått i basen B52xD59 cm. OBS! Bygel köps separat.
    Pris från:
    3.396,00 kr
  • Nomi bygel

    Nomi bygel

    Monteras och demonteras enkelt utan verktyg. Tillverkad i polypropen. Montering av bygeln kräver att sitsen på stol Nomi är i högsta läge och det är av stor vikt att man säkerställer att klackarna på bygeln aktiveras i sitt lås på stolen. Bygeln uppfyller EN 14988-1:A1:2012.
    Pris från:
    669,00 kr
Glömt lösenord?

Vill du bli kund hos oss?

Du behöver ha ett kundnummer eller organisationsnummer för att handla hos oss.

Registrera mig

Återställ lösenord

Ange din e-post så skickar vi dig ett meddelande med en länk för att välja nytt lösenord.