Fel

Ett oväntat fel har uppstått. Var god försök senare.

Bekräfta

Är du säker på att du vill radera?
Bästa kund, vid beställning under 200:- tillkommer en extra hanteringsavgift på 79:-

Välj JA för att gå vidare med din beställning. Välj NEJ gå tillbaka och komplettera din beställning eller för att spara ordern till senare tillfälle.

VIKTIGT MEDDELANDE!

Vi uppdaterar vår webbshop och du kan därför uppleva att visa sidor eller produkter inte visas som de ska. Vi ber om överseende och hoppas att problemet snart ska vara åtgärdat.

MiljöhanteringLekolars miljöhantering

Kemiska produkter 

Några exempel på hur vi följer upp vår miljöbelastning är att: 

  • Vi alltid kräver en komplett och av oss godkänd innehållsdeklaration före en ny produkt kommer in i vårt sortiment. Det gäller både för produktens material och emballage och hur den tillverkas och distribueras. 

  • Säkerhetsdatablad för kemiska produkter, som t ex färger, kan våra kunder själva hämta från vår webbshop. 

  • Barnfärger är också A-godkända enligt det Danska Faellesrådet for Formnings- og Hobbymaterialer, som på några områden till och med har strängare krav än EUs kemikalieförordning REACH. 

  • Samtliga ingredienser i våra färger är självklart också registrerade hos EUs kemikalieförordning REACH. 

  • All import av kemiska produkter till ett nordiskt land rapporteras också in till respektive lands kemiska myndighet, som exempel kan nämnas Kemikalieinspektionen i Sverige. 

Emballage och trycksaker 

Vi försöker också att minimera produkternas emballage så långt det är möjligt med tanke på risken för transportskador. Det är inte heller tillåtet att använda PVC i emballage av Lekolars produkter. I vår egen verksamhet återanvänder vi i stort sett allt det emballage som våra leveranser kommer i. När det gäller upphandling av Lekolars marknadsföringsmaterial, som t ex katalogerna, kräver vi alltid att tryckerierna ska vara miljöcertifierade och att våra trycksaker ska tryckas på miljögodkänt papper. 

Vi är anslutna till: 

  • Batteriregistret, kontrollerat av Naturvårdsverket och till för företag som tillverkar och/eller för in och säljer elektriska och elektroniska produkter och/eller batterier i Sverige. 

Transporter och fordon 

Transporterna ut till våra kunder, som står för den största energiförbrukningen hos Lekolar, upphandlar vi hos speditörer som har ett certifierat miljöarbete. För att minska energiförbrukningen samordnar vi våra leveranser för att, så långt det är möjligt, alltid köra med fullastade bilar. I januari 2011 konsoliderade vi våra lager till Osby, vilket ger en positiv miljöpåverkan i form av minskad energianvändning och transporter. Våra säljare är utbildade i Eco drive och våra tjänstebilar är miljöbilar.

Glömt lösenord?

Vill du bli kund hos oss?

Du behöver ha ett kundnummer eller organisationsnummer för att handla hos oss.

Registrera mig

Återställ lösenord

Ange din e-post så skickar vi dig ett meddelande med en länk för att välja nytt lösenord.