Fel

Ett oväntat fel har uppstått. Var god försök senare.

Bekräfta

Är du säker på att du vill radera?
Är du säker på att du vill radera?
Bästa kund, vid beställning under 200:- tillkommer en extra hanteringsavgift på 79:-

Välj JA för att gå vidare med din beställning. Välj NEJ gå tillbaka och komplettera din beställning eller för att spara ordern till senare tillfälle.
Du gjorde en kopia av listan \"{0}\". Den heter \"{1}\".

Viktig information

På grund av systemuppdateringar kan det idag förekomma problem med att se vissa produkter på vår webbshop. Vi ber om ursäkt för detta och ber dig kontakta kundtjanst@lekolar.se för frågor och beställningar.


Symboler för Giftfri Förskola

Tusentals produkter hos Lekolar uppfyller kraven för Giftfri Förskola!
För att underlätta för dig som kund finns en av symbolerna på alla produkter inom tillämpningsområdena leksaker, hobbymaterial (avsedda för barn samt garn och tyg) och möbler som uppfyller Upphandlingsmyndighetens krav för Giftfri Förskola. 

Produkterna som har en av symbolerna uppfyller alltså inte bara EU-lagstiftning utan även de stränga krav som Giftfri Förskola ställer.

De symboler du ska hålla utkik efter är dessa:

 

 

Upphandlingsmyndighetens kravnivåer för Giftfri Förskola kallas Bas, Avancerad och Spjutspets. Att märka produkterna med symboler motsvarande dessa tre nivåer förtydligar och förenklar förhoppningsvis processen för både kunder, upphandlare och anbudsgivare.

Samtliga tre nivåer uppfyller de tuffa krav som går utanför lagstadgade krav. Men nivåerna AVANCERAD respektive SPJUTSPETS innebär att man från en redan hög nivå, ansträngt sig ytterligare. För leksaker innebär exempelvis SPJUTSPETS kravet att PVC inte får användas i produkten. Likaså får ämnen på kandidatlistan inte förekomma i halter över 0,1vikt%.

 

Produkter som inte har symbolen?

Alla produkter i Lekolars sortiment är naturligtvis godkända enligt alla relevanta EU-standarder och EU:s lagstiftning. Våra leksaker är CE-märkta enligt EU:s krav och de innehåller bara godkända ämnen och mjukgörare. Du kan alltid känna dig trygg med att handla hos oss!

Det är viktigt att känna till att Upphandlingsmyndighetens krav på Giftfri Förskola endast kan tillämpas på  produktområdena leksaker, möbler och hobbymaterial som är avsedda för att användas av barn, samt garn och tyger. Övrigt sortiment omfattas inte av initiativet Giftfri Förskola och därför kan symbolen inte appliceras på dessa produkter. 

Läs mer om Giftfri Förskola här.


På Lekolar sätter vi alltid pedagogiken och flexibiliteten i fokus. Vi erbjuder ett stort sortiment för både skolan och förskolan - allt från skolmöbler och lekplatsutrustning till barnvagnar, pärlor, spel, lego, lim, pussel, programmering för skolan och förskolan, pedagogiska leksaker och pyssel för barn. Majoriteten av våra produkter inom tillämpningsområdena leksaker, hobbymaterial och skolmöbler uppfyller Upphandlingsmyndighetens krav för Giftfri förskola.
Glömt lösenord?

Vill du bli kund hos oss?

Du behöver ha ett kundnummer eller organisationsnummer för att handla hos oss.

Registrera mig

Återställ lösenord

Ange din e-post så skickar vi dig ett meddelande med en länk för att välja nytt lösenord.