Fel

Ett oväntat fel har uppstått. Var god försök senare.

Bekräfta

Är du säker på att du vill radera?
Bästa kund, vid beställning under 200:- tillkommer en extra hanteringsavgift på 79:-

Välj JA för att gå vidare med din beställning. Välj NEJ gå tillbaka och komplettera din beställning eller för att spara ordern till senare tillfälle.

Pressmeddelande 2020-06-30

Lekolar halverar mera

Vårt miljö- och hållbarhetsarbete ligger oss varmt om hjärtat. Det är viktigt för oss att sätta ambitiösa mål. Vårt nya mål är därför att halvera våra klimatutsläpp (CO2) inom tio år

– En del i att nå detta mål är att successivt styra över våra tjänstebilar till miljömässigt bättre alternativ som rena elbilar och hybridbilar. I gott samarbete med vår fastighetschef, Lars Ek, har nyligen laddstolpar installerats vid huvudkontoret i Osby, berättar Lekolars miljöchef Pierre Lennartsson. 

På sikt vill vi även installera solceller på vår nya lagerbyggnad. Detta kan generera mer än 30% av energibehovet. På så sätt frigörs fossilfri energi som andra kan använda.

– Vi inleder nu även dialoger med våra transportörer om möjligheten att gå över till ännu miljövänligare transporter. En viss andel av dessa ska exempelvis helt kunna genomföras med fossilfria alternativ, menar Pierre Lennartsson.

Ytterligare ett perspektiv, mer komplext att analysera när det gäller utsläpp av CO2-utsläpp, är företagets leverantörskedja och produkter.

– Här kommer vi att fortsätta jobba med livscykelanalyser för att ta reda på mer om produktens miljöprestanda och dess CO2-belastning. Men också vilka förändringar vi kan göra för att få produkten ännu mer klimatsmart. Det kan exempelvis handla om möjligheten till återbruk eller att öka andelen återvunnet material i de komponenter som ingår.

Ett exempel på ovanstående är Lekolars storsäljande elevstol Matte – en av företagets mest genomtänkta och klimatsmarta stolar.  

– Återbrukar du den är du ännu smartare. Då kan du faktiskt halvera klimatbelastningen, avslutar Pierre Lennartsson  


Läs mer om vårt viktiga miljöarbete HÄR.

Glömt lösenord?

Vill du bli kund hos oss?

Du behöver ha ett kundnummer eller organisationsnummer för att handla hos oss.

Registrera mig

Återställ lösenord

Ange din e-post så skickar vi dig ett meddelande med en länk för att välja nytt lösenord.