Fel

Ett oväntat fel har uppstått. Var god försök senare.

Bekräfta

Är du säker på att du vill radera?
Bästa kund, vid beställning under 200:- tillkommer en extra hanteringsavgift på 79:-

Välj JA för att gå vidare med din beställning. Välj NEJ gå tillbaka och komplettera din beställning eller för att spara ordern till senare tillfälle.
Du gjorde en kopia av listan \"{0}\". Den heter \"{1}\".


Intervju med Pierre Lennartsson
Pierre är chef för områdena teknik, kvalitet och miljö på Lekolar.

– Naturskyddsföreningens initiativ Operation Giftfri Förskola är fantastiskt bra. Jag har ju själv barn och följer med intresse forskningen om giftiga kemikalier, berättar Pierre Lennartsson som är chef för områdena teknik, kvalitet och miljö på Lekolar. 

Pierre erkänner att Lekolar inte alltid har varit lika duktiga på området. Okunnigheten om hormonstörande kemikalier som ftalater och andra miljögifter var länge utbredd i många branscher.

– Men jag är stolt över att vi både tillhörde de första som på allvar tog tag i problemet, och över att Lekolar nu har valt att gå längre än de allra flesta när det gäller hållbar utveckling, etisk handel och socialt ansvar.

Företaget var tidigt ute med att bygga upp en effektiv organisation för dessa områden och sitter bland annat med i Upphandlingsmyndighetens dialoggrupp. 

– Att våra slutanvändare faktiskt är barn och ungdomar har såklart bidragit till våra värderingar i ämnet, säger Pierre. 

– En avgörande faktor för att minska gifterna, fortsätter han, är dock att inköparna skaffar sig större kunskaper och ställer högre krav på sina leverantörer.  På Lekolar har vi lyckats få alla våra tillverkare, även dem i Asien, att skriva under vår Code of conduct. Det tog tid och var inte helt lätt, Norden är ju relativt sett en liten marknad.
 

På regeringens uppdrag har Upphandlingsmyndigheten tagit fram ett färdigt kravpaket som ska underlätta för kommunernas inköpare att välja giftfria alternativ. 

– Där är kraven i många fall betydligt tuffare än lagkraven, vilket naturligtvis i grunden är lovvärt.  För vissa företag har detta varit tufft att kunna leva upp till, men som tur är hade vi på Lekolar tagit höjd för de högre kraven sedan tidigare och nu är det med stolthet vi kan sätta ut vår nya symbol på alla de produkter inom tillämpningsområdena leksaker, förbrukning och möbler som uppfyller kraven för Giftfri Förskola.

Pierre avslutar intervjun med att betona att allt faktiskt inte kan ske över en natt. Förskolorna har till exempel begränsade resurser och det är i regel omöjligt att ersätta alla gamla produkter över en natt. Det viktigaste är att starta processen.

Pierre Lennartsson, TQE Manager på Lekolar

Pierre har arbetat på Lekolar sedan 2010. Tidigare arbetade Pierre på IKEA där han bland annat arbetade med sortimentet på Barnens IKEA. Pierre bor i Älmhult och är pappa till Axel och Sixten.

 


På Lekolar sätter vi alltid pedagogiken och flexibiliteten i fokus. Vi erbjuder ett stort sortiment för både skolan och förskolan - allt från skolmöbler och lekplatsutrustning till barnvagnar, pärlor, spel, lego, lim, pussel, programmering för skolan och förskolan, pedagogiska leksaker och pyssel för barn. Majoriteten av våra produkter inom tillämpningsområdena leksaker, hobbymaterial och skolmöbler uppfyller Upphandlingsmyndighetens krav för Giftfri förskola.
Glömt lösenord?

Vill du bli kund hos oss?

Du behöver ha ett kundnummer eller organisationsnummer för att handla hos oss.

Registrera mig

Återställ lösenord

Ange din e-post så skickar vi dig ett meddelande med en länk för att välja nytt lösenord.