Fel

Ett oväntat fel har uppstått. Var god försök senare.

Bekräfta

Är du säker på att du vill radera?
Är du säker på att du vill radera?
Bästa kund, vid beställning under 200:- tillkommer en extra hanteringsavgift på 79:-

Välj JA för att gå vidare med din beställning. Välj NEJ gå tillbaka och komplettera din beställning eller för att spara ordern till senare tillfälle.
Du gjorde en kopia av listan \"{0}\". Den heter \"{1}\".

Viktig information

På grund av systemuppdateringar kan det idag förekomma problem med att se vissa produkter på vår webbshop. Vi ber om ursäkt för detta och ber dig kontakta kundtjanst@lekolar.se för frågor och beställningar.

Du kan lita på oss Lekolar

Du kan lita på oss!

Som kund kan du känna dig trygg med att handla av oss. Miljö, säkerhet och kvalitet är lika viktigt för oss som för er. Vi jobbar ständigt, och på olika nivåer, med att försäkra oss om att det vi erbjuder är säkert för barn, pedagoger och dem som tillverkar produkterna.

Vi uppfyller alla relevanta EU-standarder och EU:s lagstiftning

Det första grundkravet för att vi överhuvudtaget ska få sälja våra produkter är att vi uppfyller alla relevanta EU-standarder och EU:s lagstiftning. Våra leksaker är CE-märkta enligt EUs krav och de innehåller bara godkända ämnen och mjukgörare.

Leksaksdirektivet och dess olika produktstandarder

Barn är betydligt känsligare för kemikaliepåverkan än vuxna. Därför finns det en omfattande lagstiftning mot farliga ämnen i leksaker. Våra leksaker uppfyller Leksaksdirektivet vilket bland annat innebär att det inte finns några förbjudna ftalater, ingen bisfenol etc. Vi har ett dokument som kallas för ”Declaration of Conformity” som är en leverantörsförsäkran från tillverkarna om att leksakerna uppfyller Leksaksdirektivet och dess olika produktstandarder. Detta dokument ska finnas hos distributörer av leksaker inom EU. Innan en leksak kommer in i vårt sortiment kräver vi alltid dokumentation angående produktens innehåll och säkerhet.

ISO-certifierade

Vi är certifierade av Bureau Veritas i enlighet med både miljöledningssystemet ISO 14001 och kvalitetsledningssystemet ISO 9001. Det innebär att vi har dokumenterade arbetssätt som mäts och följs upp av en tredje part. På så sätt säkerställer vi både ett varaktigt miljöarbete och hög kvalitet i våra erbjudanden. 

Certificate SE007467 2020

Certificate SE007468 2020

Produkter köpta före den 1 januari 2007

För produkter köpta före den 1 januari 2007 är det svårt att säkerställa innehållet idag. Vi rekommenderar därför att alla gamla, mjuka eller halvmjuka plastleksaker inlöpta före 2007 bör plockas bort för att man ska vara säker oavsett fabrikatet. Man ska inte heller ta emot gamla plastleksaker från föräldrar eller handla plastleksaker på loppmarknader och liknande. 

Socialt ansvar

I Lekolars Uppförandekod ("Code of Conduct") beskrivs tydligt vilka krav vi ställer på våra leverantörer och samarbetspartners vad gäller mänskliga rättigheter, arbetsförhållanden, arbetsrätt och miljö. Bland annat fastslås här att vi inte accepterar barnarbete eller diskriminering av något slag. Här framgår också tydligt att inga produkter som Lekolar köper får innehålla kemiska substanser förbjudna enligt EU:s produktstandarder. Inte heller får man använda kemikalier som är förbjudna i det landet där produktionen utförs. Du kan läsa hela vår Uppförandekod här >>

Vi säkerhetstestar allt

Vi väljer alltid produkter som utifrån ett miljöperspektiv är de bästa. Det gäller både produkter som vi säljer och produkter och tjänster som vi använder själva. Vi ordnar tester på de produkter som vi bedömer kan ha en produktsäkerhetsrisk. Detta gäller i synnerhet det kemiska innehållet. Skulle det visa sig att produkten inte uppfyller de krav vi ställer ber vi leverantören att byta ut de ämnen som kan vara skadliga. Om inte detta uppfylls avstår vi från att sälja produkten. Som kund hos oss kan du alltid hämta säkerhetsdatablad för till exempel färger och lim. Du hittar säkerhetsbladen under fliken dokumen vid respektive produkt. 

Miljö

Lekolars miljöpolicy

Vi har arbetat med miljörelaterade frågor under många år. Våra produkter används av de viktigaste människorna i världen, barnen och vi har bestämt oss för att vara med och bidra till att ta ansvar för kommande generationers miljö.

Vår affärsidé bygger på att tillhandahålla de produkter förskolor och skolor behöver för att utveckla sina lärande miljöer. Ett långsiktigt miljötänkande med miljöanpassade processer och rutiner har en viktig roll i de lärande miljöerna.

Miljö och kvalitetspolicy

Certificate SE007467 2020 

Certificate SE007468 2020

Glömt lösenord?

Vill du bli kund hos oss?

Du behöver ha ett kundnummer eller organisationsnummer för att handla hos oss.

Registrera mig

Återställ lösenord

Ange din e-post så skickar vi dig ett meddelande med en länk för att välja nytt lösenord.