Fel

Ett oväntat fel har uppstått. Var god försök senare.

Bekräfta

Är du säker på att du vill radera?
Är du säker på att du vill radera?
Bästa kund, vid beställning under 200:- tillkommer en extra hanteringsavgift på 79:-

Välj JA för att gå vidare med din beställning. Välj NEJ gå tillbaka och komplettera din beställning eller för att spara ordern till senare tillfälle.
Du gjorde en kopia av listan \"{0}\". Den heter \"{1}\".

Viktig information

På grund av systemuppdateringar kan det idag förekomma problem med att se vissa produkter på vår webbshop. Vi ber om ursäkt för detta och ber dig kontakta kundtjanst@lekolar.se för frågor och beställningar.

Miljömärkningar

Miljömärkningar

Det kan ofta vara ganska svårt att snabbt se vilka produkter som har en reducerad miljöpåverkan och vi har därför valt att använda oss av oberoende tredjepartscertifieringar. Dessa kända miljömärkningar på våra produkter är bland annat:

 Svanen

Svanen

Svanen visar att en produkt är ett bra val för miljön. Den gröna symbolen finns inom cirka 60 olika produktgrupper där miljömärkning behövs och gör nytta. Idag Svanenmärks allt från tvättmedel till möbler och hotell. Svanen kontrollerar att produkterna uppfyller vissa krav bland annat genom tester från oberoende laboratorier, intyg och kontrollbesök.

All konsumtion påverkar miljön, men det finns produkter som påverkar mindre än andra. Dessa produkter kan få bära Svanen. Som inköpare kan du därför påverka för en bättre miljö.

PEFC, miljömärkning

PEFC

Programme for the Endorsement of Forest Certification är ett system för certifiering av skog och märkning av trä- och pappers- produkter. Målet är att främja bärkraftigt skogsbruk med god balans mellan skogsproduktion, miljövård och sociala intressen.

FSC

FSC

Forest Stewardship Council är den internationella miljömärkningen av skogsprodukter som visar att virket kommer från skogsbruk bedrivet på ett ansvarsfullt sätt.

Blå ängeln - miljömärkning

Blå ängeln

Blå Ängeln är världens äldsta miljömärkning och firade 30 år under 2008. Symbolen tilldelas produkter och tjänster som ger tydliga miljömässiga fördelar jämfört med andra produkter och tjänster inom samma område. Kriterierna reglerar bland annat utsläpp, energiförbrukning, ljudnivå, livslängd och säkerhet för användaren.

Paper Profile - miljömärkning

Paper Profile

Paper Profile ger information om varje pappers miljöegenskaper: utsläpp till vatten och luft, produktens beståndsdelar, energikonsumtion och avfallshantering. De standardiserade miljödeklarationerna är produktrelaterade och innehåller detaljerad och öppen information och fakta om olika papperskvaliteter.

Det är ett frivilligt system som utvecklats och används av de ledande papperstillverkarna. Deltagande företag är Arctic Paper, Holmen Paper, International Paper, Klippan, M-real, Myllykoski Corp., Norske Skog, Sappi, Stora Enso, UPM.

Möbelfakta - miljömärkning

Möbelfakta

Möbelfakta är ett referens- och märkningssystem för möbler. Systemet omfattar krav på kvalitet, miljömedvetande och socialt ansvar. Som medlemmar i Möbelfakta kan vi tidigt fånga upp omvärldens krav inom alla tre områdena och anpassa vår produktutveckling och våra inköp. Möbler som uppfyller alla tre kraven får märkas med Möbelfaktas logotype och innebär att möbeln möter kraven på miljö, är tillverkade enligt etiska riktlinjer och följer gällande kvalitetskrav.

 

 

I våra huvudkataloger framgår vilka produkter som har en miljömärkning. Det finns också med information vid produkten om vilket material produkten är tillverkad av.

Glömt lösenord?

Vill du bli kund hos oss?

Du behöver ha ett kundnummer eller organisationsnummer för att handla hos oss.

Registrera mig

Återställ lösenord

Ange din e-post så skickar vi dig ett meddelande med en länk för att välja nytt lösenord.