
Pusseltips
Pussel är något som vanligtvis introduceras redan vid tidig ålder, antingen av barnets föräldrar eller pedagogerna på förskolan. Att pussla är att lära och leka på samma gång. Här hittar du roliga och pedagogiska pussel för både de yngre och äldre barnen i förskolan, skolan och fritidsverksamheten. Allt från 2-12-bitars pussel och temapussel till sagopussel, djurpussel, knoppussel och stora pusselpaket för hela verksamheter.
Varför är pussel bra?
Genom pusslandet utvecklar barnet sina kognitiva färdigheter, sociala färdigheter, motoriska färdigheter, språkfärdigheter, matematiska färdigheter och förbättrar sin självkänsla och självförtroende.
När barnet pusslar arbetar hen aktivt och fokuserat med problemlösning för att komma fram till vart pusselbitarna ska placeras. I detta arbete övar barnet både på sin finmotorik och grovmotorik. Hjälp gärna barnet att klassificera och organisera pusselbitarna på olika sätt. Att pussla själv ger barnet en stunds avkoppling och hen övar på att utföra något på egen hand. Att pussla tillsammans bidrar till en språklig träning med pusslet som utgångspunkt. Hur ser pusselbiten ut? Vart passar den in? Vad föreställer den? Är den liten eller stor? Barnet övar på att samarbeta, förklara och lyssna in andra barn eller vuxna. När pusslet sedan är lagt har barnet med en stor portion tålamod lärt sig att hålla ut för att få pusslet lagt. Att få det klart ger sedan en känsla av välbefinnande vilket ökar både självkänslan och självförtroendet.
Pussel för alla
Här nedanför hittar du våra pusselnyheter och pusselfavoriterna hos både förskolebarnen, skolbarnen och fritidsbarnen. Vi presenterar även våra populäraste pussel för förskola, skola och fritidshem. Det vill säga de pussel våra kunder gillar allra mest!
Se alla pussel här >