Fel

Ett oväntat fel har uppstått. Var god försök senare.

Bekräfta

Är du säker på att du vill radera?
Är du säker på att du vill radera?
Bästa kund, vid beställning under 200:- tillkommer en extra hanteringsavgift på 79:-

Välj JA för att gå vidare med din beställning. Välj NEJ gå tillbaka och komplettera din beställning eller för att spara ordern till senare tillfälle.
Du gjorde en kopia av listan \"{0}\". Den heter \"{1}\".

Viktig information

På grund av systemuppdateringar kan det idag förekomma problem med att se vissa produkter på vår webbshop. Vi ber om ursäkt för detta och ber dig kontakta kundtjanst@lekolar.se för frågor och beställningar.


Elmeskolan - en skolgård med framgång

Möt Elmeskolan i Älmhult – en skola som genomgått ett stort förändringsarbete där utemiljön fått en viktig roll. Elmeskolan är en tvåparallellig F-6 skola. Skolan fick nya lokaler 2017 och rymmer idag hela 250 elever.

De senaste åren har skolan genomgått ett omfattande förändringsarbete vilket gett fantastiska resultat. Från att ha ansetts stökig och bråkig har rektorn Eva-Lena Brafield haft en tydlig vision om individanpassad undervisning som tillgodoser varje elev och där nyckelorden är gemenskap och inkludering. Arbetet har gett utdelning i form av ökad trivsel och förbättrade kunskapsresultat.

Emma Persson är klassmentor och förstelärare inom Bedömning för Lärande på Elmeskolan. Emma var själv med och startade uteförskolan i Älmhult, något som gjort henne till en förespråkare av pedagogiskt utformade utemiljöer. Hon berättar:

”På Elmeskolan satsar vi på något som kallas Elmemodellen; ett pedagogiskt arbetssätt där alla elever har tillgång till en egen, avskärmad arbetsplats samt individanpassade uppgifter.

I praktiken betyder det att en lektion inleds med en gemensam genomgång och därefter får barnen jobba individuellt”, säger Emma. ”Detta har ökat elevernas studiero och trygghet på ett otroligt sätt. Jag skulle säga att vår skola verkligen vill och vågar testa nya vägar till kunskap, vilket är helt fantastisk!”

Emma fortsätter med att berätta att även utemiljön har fått en viktig roll i undervisningen och förändringsarbetet. ”Vinsterna är verkligen många; bland annat håller eleverna sig friskare, konflikterna blir färre och gemenskapen förstärks”, berättar hon. Från ett pedagogiskt perspektiv finns det också många fördelar. Exempelvis kan man som pedagog på ett naturligt sätt koppla ihop praktik med teori samt tillämpa olika lärostilar. Eftersom eleverna får jobba med alla sina sinnen så stärks inlärningsförmågan och gör det enklare att ta till sig ny kunskap.

”När eleverna själva får samspela med materialet, blir det tydligare för dem att se samband mellan exempelvis fem kottar och siffran fem. Likaså underlättar det när de får känna på en tung sten i samband med undervisning kring vikt och volym”, säger Emma.

På Elmeskolan är skolgården nybyggd och rymlig. Den är även utformad så att den saknar ”döda vinklar”, vilket gör det möjligt för rastvakten att se hela skolgården var hen än står. Emma berättar att lärarna är flitiga på att ta avbrott utöver rasterna, och då går man gärna ut.

”Vi har en jättebra utevagn som gör det smidigt att röra sig mellan inne- och utemiljön. Vagnen är alltid laddad med tärningar, bollar och hopprep så att vi enkelt kan aktivera eleverna på skolgården”, säger hon. Hon berättar också att skolan nyttjar containrar med olika verktyg för att på bästa sätt uppmuntra aktiva raster, exempelvis rockringar, fotbollar, koner, bandyklubbor, cyklar, aktivitetskort, hoppstyltor etc.

 • Förvaringsvagn med lådor

  Förvaringsvagn med lådor

  Art.nr: 71907
  En behändig och flexibel förvaringslösning som passar i de flesta utrymmen eftersom den inte är så djup. Vagnen fungerar både ute och inne, bör förvaras inomhus nattetid. För utomhusbruk rekomenderas att köpa till extra hjul (art. 124802) som är kraftiga gummihjul och avsedda för just utomhusbruk, två av hjulen är dessutom låsbara. Det ingår 12 flyttbara plastbackar i 2 olika storlekar. Mått på vagn: 87x32x97 cm. Mått på lådor: 4 st 30x20x13 cm och 8 st 41x30x13 cm. Av pulverlackerat stål, lådor av PP. Maxvikt 20 kg. Levereras omonterad och utan aktivitetspaket.
  2.163,00 kr
 • Förvaringsvagn med aktivitetspaket

  Förvaringsvagn med aktivitetspaket

  Art.nr: 71452
  Förvaringsvagn 71907 inklusive rastpaket för en aktiv rast. Aktivitetsvagnen innehåller: 2 fotbollar av gummi stl 4, 6 tennisbollar, 6 studsbollar av gummi ø 6 cm, 1 frisbee, 3 hopprep av TPE, 2 långrep av TPE, 10 Squeeze mjuka bollar ø 10 cm, 1 basketboll stl 5, 2 twist, 2 par trampkrukor och en stor mjuk tärning. Från 3 år. Levereras omonterad.
  3.421,00 kr
 • Aktivitetspaket - Pulsglädje

  Aktivitetspaket - Pulsglädje

  Art.nr: 110643
  OBS! Kontakta kundtjänst för att lägga din order på den här varan!
  4.378,00 kr
 • Aktivitetspaket - Klassro

  Aktivitetspaket - Klassro

  Art.nr: 110645
  Trygghet, lugn och ro är avgörande förutsättningar för ett framgångsrikt lärande. Produktpaketet Klassro innehåller därför övningar för att öka självkänslan hos varje elev samt skapa trygghet i gruppen. Genom enkla övningar svetsas olika gruppsammansättningar ihop så att de tillsammans klarar utmanande uppgifter. I detta set ingår koner med siffror, ögonbindlar, noppbollar, hopprep i bomull, sjalar samt aktivitetskort med 18 olika övningar.
  2.124,00 kr
 • Aktivitetskort - pulsglädje & Klassro

  Aktivitetskort - pulsglädje & Klassro

  Art.nr: 114093
  Köp båda aktivitetskorten Pulsglädje och Klassro i ett set. Med hjälp av denna inspiration kan du snabbt komma igång med pulshöjande aktiviteter för eleverna, så att de lättare orkar med hela skoldagen. Aktivitetskorten Klassro, innehåller fina samarbetsövningar vilket på sikt skapar en djupare gemenskap bland eleverna, det finns även övningar för att öka självkänslan hos varje elev samt skapa trygghet i gruppen. Häftet Pulsglädje innehåller 23 olika aktiviteter och Klassro 18 olika övningar.
  711,00 kr
 • Utomhus bollsats

  Utomhus bollsats

  Art.nr: 73801
  En jättestor sats med slitstarka bollar som du behöver för utomhusbruk. Innehåll: 6 st gummibollar ø 21 cm, 6 st tennisbollar, 6 st gummibollar ø 6 cm, 6 st fotbollar i gummikonstruktion, 2 st mindre fotbollar, 2 st minibasketbollar stl 3, 2 st basketbollar stl 5 och 2 bollnät för förvaring. Innehåll kan variera. Från 3 år.
  2.808,00 kr
 • Motorikbana stor

  Motorikbana stor

  Art.nr: 114936
  32 delar. Stor motorikbana som ger många möjligheter till en mer aktiv skoldag och rast. Innehåller: 6 koner med hål, 8 fästen till stav, 8 stavar till kon, 5 lekringar, 4 allroundkoner och 1 löpstege.
  2.685,00 kr
 • Time Timer® stor

  Time Timer® stor

  Art.nr: 53240
  En mycket smart och konkret klocka som tydligt visar hur lång tid man har på sig, eller hur lång tid det är kvar. Ställ in det röda fältet på önskad tid, t.ex. 30 min. Det röda fältet minskar sedan i klockans riktning. Inställningsbar från 0-60 min. Denna stora modell passar utmärkt att hänga på väggen, eller att använda fristående i klassrummet. På- och avstängningsknapp för ljudsignal. Med magnetisk baksida. 1 st AA-batteri krävs, ingår ej. Ljudlös. Av ABS, PC och PVC.
  1.269,00 kr
 • Hoppstylta

  Hoppstylta

  Art.nr: 74928
  Uppfyller kraven för Giftfri förskola – PVC-fri
  770,00 kr
 • Långrep 4 m

  Långrep 4 m

  Art.nr: 73074
  Uppfyller kraven för Giftfri förskola
  44,00 kr
 • Rockring ø 60 cm fossilfri plast, 5-pack

  Rockring ø 60 cm fossilfri plast, 5-pack

  Art.nr: 124031
  Uppfyller kraven för Giftfri förskola – PVC-fri
  399,00 kr
 • Innebandyklubba Allround 95 cm

  Innebandyklubba Allround 95 cm

  Originalklubban för tuffa underlag. Mycket slitstark, även för utomhusbruk. Totallängd 115 cm, skaftlängd: 95 cm. Polyetenplast. Vikt 251 g.
  Pris från:
  94,00 kr
Glömt lösenord?

Vill du bli kund hos oss?

Du behöver ha ett kundnummer eller organisationsnummer för att handla hos oss.

Registrera mig

Återställ lösenord

Ange din e-post så skickar vi dig ett meddelande med en länk för att välja nytt lösenord.