Fel

Ett oväntat fel har uppstått. Var god försök senare.

Bekräfta

Är du säker på att du vill radera?
Bästa kund, vid beställning under 200:- tillkommer en extra hanteringsavgift på 79:-

Välj JA för att gå vidare med din beställning. Välj NEJ gå tillbaka och komplettera din beställning eller för att spara ordern till senare tillfälle.


Utomhuspedagogik för skolan

I dessa tider får vi hjälpas åt att tänka nytt och annorlunda för att anpassa oss till covid-19. Det kan exempelvis innebära att utrusta sig med rätt hygieniskt material men framför allt att skapa möjlighet till utomhusundervisning och utomhusaktiviteter. 

Ibland brukar man säga att ”det sitter i väggarna”. Med det menas att det är lätt hänt att man inomhus gör sådant som man alltid har gjort. Och att förutsättningarna ofta är de samma vilket gör att det inte är lika lätt att tänka nytt. Men så fort man utvidgar klassrummet och använder naturen som klassrum förändras vårt sätt att se på omvärlden och vi har lättare för att se möjligheter och lösningar på olika saker.

När man flyttar ut klassrummet i utemiljön i skolan så finns det stark evidens för att det bidrar till en rad positiva effekter på hälsa, fysisk aktivitet, kognitiv förmåga och elevernas personliga och sociala utveckling. Forskning visar också på att barn och elever som vistas ute mycket i grönområden får en bättre miljömedvetenhet. De får även en starkare verklighetsförankring i de naturvetenskapliga ämnena, men även i matematik och språkundervisning.


Hur ser det ut på din skolgård?

Vilka förutsättningar har ni där och i ert närområde? Studera eleverna när de är ute och se var de naturliga mötes- och aktivitetsplatserna finns. Fundera sedan om ni kan förstärka dem på olika sätt för att stödja barnen i deras lek och lärande. Var finns det platser för samvaro och samarbeten, för lugn och ro? Kan man skapa någon plats på gården där flera kan samlas och lyssna samtidigt, där eleverna kan jobba praktiskt, där de kan skapa osv? Låt gärna eleverna själva vara med och fundera/önska.

Pedagogiska produkter och lektionsplaneringar

Hos oss på Lekolar finner du en mängd produkter och lösningar för att skapa ännu fler goda lärsituationer för dig som lärare utemiljö på skolan och fritids. Spana in några av produkterna här nedanför. Spana in passande skolmaterial och möbler i menyn. Och ta gärna del av våra utomhusaktiviteter och lektionsplaneringar till ditt uteklassrum.


Glömt lösenord?

Vill du bli kund hos oss?

Du behöver ha ett kundnummer eller organisationsnummer för att handla hos oss.

Registrera mig

Återställ lösenord

Ange din e-post så skickar vi dig ett meddelande med en länk för att välja nytt lösenord.