Ett oväntat fel har uppstått. Var god försök senare.

Bekräfta

Är du säker på att du vill radera?
Är du säker på att du vill radera?
Bästa kund, vid beställning under 200:- tillkommer en extra hanteringsavgift på 79:-

Välj JA för att gå vidare med din beställning. Välj NEJ gå tillbaka och komplettera din beställning eller för att spara ordern till senare tillfälle.
Du gjorde en kopia av listan \"{0}\". Den heter \"{1}\".

Vi ber om ursäkt för eventuella störningar på vår webbplattform.

Just nu är det problem att ringa in till vår kundtjänst, vänligen skicka ett mejl till kundtjanst@lekolar.se så ringer vi upp dig när vi har möjlighet.

Beteendedesign i skolan med Mark Siegbahn

Aktivt klassrum

Daglig fysisk aktivitet i skolan förbättrar koncentrationsförmågan och därmed inlärningen. Idrottsläraren och beteendevetaren Mark Siegbahn har tillsammans med kollegan Christoffer Pedersen utvecklat konceptet Beteendedesign i skolan. Tillsammans med Lekolar har han och Christoffer tagit fram två produktpaket – som kan få en hel skola på fötter.

– Genom att arbeta med bland annat pulspass kan vi se en tydlig förändring i elevernas koncentrationsförmåga. De får bättre förutsättningar att lära sig och skolans atmosfär blir lugnare, berättar Mark Siegbahn.

Läs intervjun med Mark Siegbahn

Aktivt klassrum med hjärna, puls, glädje
Aktivt klassrum med hjärna, puls, glädje
Aktivt klassrum med hjärna, puls, glädje

Köp produkter för pulsglädje, brain breaks och ett aktivt klassrum

Tillsammans med Mark Siegbahn och hans kollega Christoffer Pedersen har Lekolar tagit fram två paket med produkter och självinstruerande aktivitetskort med övningar för ett aktivt klassrum och en aktiv rast.

Produktpaketen hjälper pedagogerna att skapa bättre förutsättningar för samarbete, motivation, stolthet och glädje och är utvecklad för skolor som enkelt vill ta de första stegen mot en mer beteendedesignad och rörelseglad skola.

Klassro-paketet, art.nr. 110645 ger förslag på roliga Brain Breaks under lektionerna 
Pulsglädje-paketet, art.nr.110643 ger tips på rastaktiviteter

Produkter i samarbete med Mark Siegbahn & Christoffer Pedersen

Produkter för pulsglädje och ett aktivt klassrum

 • Klassrumscykel

  Klassrumscykel

  Art.nr: 59132
  Ett perfekt komplement vid ett ståbord. Cyklingen ökar elevernas produktivitet, koncentration och blodcirkulation och kan bidra till ett mer aktivt klassrum. Sitthöjden och trampmotstånd kan enkelt justeras. Utrustad med en mätare som visar distans, tid, kalorier och hastighet. Cykeln har en bred och bekväm sadel och kan enkelt förflyttas med hjälp av hjulen. Enkel justering av sits i både längd- och höjdled för att passa personer ända upp till 195 cm. Tystgående. Av stål och ABS.
  9.535,00 kr
 • Ztool

  Ztool

  Ett portabelt datorbord med sits som gör det bekvämt och ergonomiskt riktigt att arbeta med laptop även där det saknas bord. Ztool fungerar lika bra direkt på golvet som på en pall eller i en trappa. Finns i färgerna grå, röd och grön. Mått: 36x61 cm. Skrivyta 36x26 cm. Av polypropen. Vikt 1,6 kg.
  Pris från:
  490,00 kr
 • Ståmatta balans

  Ståmatta balans

  Art.nr: 59126
  Ståmattans mjukhet gör att man sjunker ner och får en mer dynamisk ståposition. Musklerna i fötterna aktiveras, vilket bidrar till ökad balans och koordination. Balansmattan är klädd med ett avtagbart tygfodral.
  1.644,00 kr
 • Taktil ståmatta massage

  Taktil ståmatta massage

  Art.nr: 59116
  En taktil matta som ger tryck på specifika delar av fötterna, vilket ger stimulans till hela kroppen. Endast några minuters stående på massagemattan ökar blodcirkulationen och ämnesomsättningen, samtidigt som stress minskar. Massagemattan kan enkelt användas både stående, sittande eller för att göra taktila gångvägar och aktiviteter. Rullas ihop för förvaring. Av EVA.
  756,00 kr
 • Balansboll Design

  Balansboll Design

  Aktivt klassrum
  Pris från:
  2.804,00 kr
 • Fotrullare

  Fotrullare

  Art.nr: 59027
  Aktivt klassrum
  563,00 kr
 • Balansbräda

  Balansbräda

  Art.nr: 74889
  Balansplatta/balansskiva som ger viktig träning för alla åldrar. Stimulerar balanssinnet och koordinationen. Stärker bl.a. knä, fötter och fotleder. Rekommenderas av sjukgymnaster. Av PP.
  431,00 kr
 • StandUp elevbord 70x60

  StandUp elevbord 70x60

  StandUp är justerbart med gasfjäder höjd 73-117 cm och försett med 2 krokar för matta och skärm. Ställbara tassar på bakre ben. Stativet har kromad överdel och silverlackerad underdel. Mått bordsskiva: B70xH60 cm. Välj skiva i vit högtryckslaminat eller björkfärgad melamin, alternativt ljusgrå linoleum. Bordsskärm och matta beställs separat.
  Pris från:
  6.970,00 kr
 • UPis1

  UPis1

  UPis1 är en balanspall utformad för ett dynamiskt sittande, perfekt för den som vill vara flexibel och mobil. En lösning för tillfälligt arbete vid skrivbordet, för informella möten eller för läraren som lätt kan sätta sig ned bredvid en elev. Med en enkel och snygg design i fem färger passar UPis1 in i vilken miljö du än önskar. Steglös höjdinställning 45-63 cm. ø sits 33 cm. Tillverkad i polypropenplast som är återvunnen till 50 %. Mjuk sits och halkfri bottenplatta.
  Pris från:
  3.128,00 kr
 • Sittpuff Bill

  Sittpuff Bill

  Oval sittpuff. Avtagbart fodral i 100 % BCI bomull, Oeko-Tex. Mått: 40x30x30 cm. Kärnan är av kallskum. Fodralet är tvättbart i 60 °C, ingen torktumling.
  Pris från:
  1.338,00 kr
 • Sittpuff Sitta

  Sittpuff Sitta

  Stor och härlig sittpuff med plats för flera barn. Avtagbart fodral i 100 % BCI bomull, Oeko-Tex. Mått: ø 80 cm och höjd 30 cm. Kärnan är av kallskum. Fodralet är tvättbart i 60 °C, ingen torktumling.
  Pris från:
  5.893,00 kr
 • Stage scentrappa, björk vitpigmenterad

  Stage scentrappa, björk vitpigmenterad

  Art.nr: 36820
  30 % rabatt avdragen. Gäller t.o.m. 2024-05-31, ej ytterligare rabatter.
  21.237,00 kr
 • Flow 6

  Flow 6

  Art.nr: 81741-97
  1 st. Flexibelt elevbord från Zioxi som lätt anpassas efter olika lärsituationer och lokaler. Bordsskivan är triangelformad i 60° och 6 bord tillsammans bildar en cirkel. I centrum finns utrymme för en Powerhub. Bordet har hjul framtill för att underlätta förflyttning. Om bordet ska ställas undan kan skivan fällas upp för att spara utrymme. Mått: L76xB60xH72 cm. Skiva i vitt kompaktlaminat och metallstativ i RAL 9006.
  6.944,00 kr
 • Small Silent Space 2-pack

  Small Silent Space 2-pack

  Denna ljuddämpande bordsskärm är utmärkt när behov finns av avskildhet i en större grupp. Den ger hjälp med att fokusera på en uppgift genom att skapa ett eget tyst rum i rummet. Skärmen består av tre delar som man lätt vinklar till önskat behov. Efter användning kan skärmen hängas på väggen och fungerar då som en ljudabsorbent. Mått: 50x50x35 cm. Material: Syntetfilt av minst 50 % återvunnet material. 100 % återvinningsbar.
  Pris från:
  2.756,00 kr
 • Bord Vario HT vit

  Bord Vario HT vit

  Art.nr: 81600
  Ett höj- och sänkbart bord med fällbar skiva. Fäll skivan och rulla undan när plats behövs till annat. Höjd justeras smidigt med gasfjäder 73–118 cm. Vitlackerat stålrör i RAL 9016. 2 låsbara hjul. Skivan har måttet 65x65 cm och är i högtryckslaminat.
  8.634,00 kr

Se klippet från Ryssbyskolan på SVT 

Hjärna Puls Glädje Ryssbyskolan
Se klippet

Glömt lösenord?

Vill du bli kund hos oss?

Du behöver ha ett kundnummer eller organisationsnummer för att handla hos oss.

Registrera mig

Återställ lösenord

Ange din e-post så skickar vi dig ett meddelande med en länk för att välja nytt lösenord.