Ett oväntat fel har uppstått. Var god försök senare.

Bekräfta

Är du säker på att du vill radera?
Är du säker på att du vill radera?
Bästa kund, vid beställning under 200:- tillkommer en extra hanteringsavgift på 79:-

Välj JA för att gå vidare med din beställning. Välj NEJ gå tillbaka och komplettera din beställning eller för att spara ordern till senare tillfälle.
Du gjorde en kopia av listan \"{0}\". Den heter \"{1}\".

Viktig information

På grund av systemuppdateringar kan det idag förekomma problem med att se vissa produkter på vår webbshop. Vi ber om ursäkt för detta och ber dig kontakta kundtjanst@lekolar.se för frågor och beställningar.

Projekt:
Gustavslundsskolan i Helsingborg

Den nybyggda Gustavslundsskolan tillhör Helsingborgs stads skolor och har plats för 450 elever i åk F-9.  Lekolar har inrett skolan, som är byggd i två våningar och har en yta på ca 5.000 kvm.

När Gustavslundsskolan inreddes var målet att skapa flexibla miljöer som verksamheten ska kunna anpassa efter olika lärsituationer och olika behov. Dessutom ska lokalerna kunna användas för annan verksamhet när skolan inte är igång.

 

Se filmen från Gustavslundsskolan

  

KLASSRUM


Skolan rymmer 450 elever i åk F-9 och de olika rummen är inredda för att lätt kunna byta skepnad och användningsområde efter behov.

 


Flexibla bord som kan byggas om, fällas ihop och flyttas undan vid behov. Elevstolarna Matte är stapelbara (upp till 4 stolar/stapel) och kan kan enkelt flyttas runt eller ställas undan för att skapa öppna ytor i klassrummet. Matte monteras av Lekolar och standardfärgerna kan levereras på bara 1-2 veckor!

 


I klassummen för förskoleklass sitter barnen vid stora härliga arbetsbord där förvaringen finns lättillgänglig under bordet. Borden är försedda med hjul för att lätt kunna flyttas.

 


Stapelbara pallar med fotstöd ger stabilt sittande.

 

Ståpulpet Elling och elevstsol Mimmi.

 

MATSAL


Den inbjudande matsalen är möblerad med runda bord med ljuddämpande skiva och matsalsstolen Jessy. 

 

Matsalsstolen Jessy är både stapelbar och upphängningsbar. Matsalsstolen är testad och godkänd för offentlig miljö helt enligt gällande Europakrav. För att främja en bra ljudmiljö är den försedd med tysta tassar.

 

SKOLMÖBLER FÖR DET DIGITALA KLASSRUMMET


Flexibla bord med plats för en laddningsbar power hub med USB- och eluttag. Powerhubben har batteri och är laddningsbar.

 

 Laddningsbar power hub.

 

LJUDDÄMPANDE INREDNING

    
När bordsskärmarna  inte används hängs de upp på väggen och fungerar som ljudabsorbenter.

 


På väggen hänger Larven - en väggdekoration som även fungerar som ljudabsorbent. Ur larvens kropp kan barnen själva plocka sina sittdynor.

 


Stora och härliga sittpuffar Sitta med plats för flera barn. Lätta och tysta att flytta runt. I bakgrunden scentrappa i björk.

 


Textilier hjälper till att dämpa ljudet och ger en varmt och ombonad känsla. Sittmodulerna heter Snake och sittsäckarna Bull .

 


Både mattan Rossini och sittsäcken Bull hjälper till att skapa en behaglig ljudmiljö i skolan.

 

 
Elevstolen Matte har ljuddämpande tassar och som tillbehör finns även ljuddämpande filt att fästa under sitsen för en ännu tystare miljö. 


MÖTESPLATSER OCH SAMLINGSYTOR


Det inbjudande uppehållsrummet kan även avändas som ett extra arbetsrum. Sittmoduler Snake.

 


Samlingsytan i klassrummet är inrett med matta Rossini, pallar Volt och hjulförsedda sektioner av förvaringsserien Fixa. Allt kan enkelt flyttas runt och ändras efter behov. Dessutom fungerar både mattan och pallarna som ljudabsorbenter i klassrummet.

 

 


Scenen är en populär samlingsplats. Här kan man sitta och prata, men även använda vid till exempel rollspel och drama.

 

Mysig mötesplats med sittmoduler och ryggmodul i serien Snake.

 

Den fräscha och välkomnande entrén på skolans andra våning.

 

Lugnt arbetshörn med elevstolen Lilla MY. Här kan man arbeta enskilt eller i mindre grupp. 

 

Sittmoduler och ryggmodul  i serien Snake.

 

 

ÄMNESSALAR

I hemkunskapssalen står elevborden på hjul för att enkelt kunna flyttas vid behov. Elevstolarna heter Mimmi och är stapelbara.

 

Stapelbar elevstol Mimmi.

 

 

 

  

SPECIALLÖSNINGAR

Sittmodul Snake och platsbyggd arbetsplats. Genom att Lekolar är med i ett tidigt stadie i ett projekt finns det stora möjligheter att specialanpassa produkter och lösningar, vilket både kan ge bättre och mer flexibla lösningar. 

 

Kostnadsfria inredningsförslag för skola och förskola

På Lekolar sätter vi alltid pedagogiken och flexibiliteten i fokus. Vi har över 30 års erfarenhet av pedagogisk inredning i både skolor och förskolor. Våra inredningsexperter vet vad som krävs för att skapa en god lärmiljö för elever och personal och de hjälper dig gärna! 

Hos oss hittar du det du behöver till både skolan och förskolan - allt från skolmöbler och lekplatsutrustning till barnvagnar, pärlor, spel, lego, lim, pussel, pedagogiska leksaker och pyssel för barn. Majoriteten av våra produkter inom tillämpningsområdena leksaker, hobbymaterial och skolmöbler uppfyller Upphandlingsmyndighetens krav för Giftfri förskola. 

Välkommen att kontakta din säljare!


 Hitta säljaren i din kommun >>

Glömt lösenord?

Vill du bli kund hos oss?

Du behöver ha ett kundnummer eller organisationsnummer för att handla hos oss.

Registrera mig

Återställ lösenord

Ange din e-post så skickar vi dig ett meddelande med en länk för att välja nytt lösenord.