Ett oväntat fel har uppstått. Var god försök senare.

Bekräfta

Är du säker på att du vill radera?
Är du säker på att du vill radera?
Bästa kund, vid beställning under 200:- tillkommer en extra hanteringsavgift på 79:-

Välj JA för att gå vidare med din beställning. Välj NEJ gå tillbaka och komplettera din beställning eller för att spara ordern till senare tillfälle.
Du gjorde en kopia av listan \"{0}\". Den heter \"{1}\".

Viktig information

På grund av systemuppdateringar kan det idag förekomma problem med att se vissa produkter på vår webbshop. Vi ber om ursäkt för detta och ber dig kontakta kundtjanst@lekolar.se för frågor och beställningar.


Från lager till kontor


Tanken om ett gemensamt kontor har funnits sedan lång tid tillbaka - något som idag är verklighet. De tidigare två kontoren är nu ett gemensamt på Lekolars huvudkontor på Hallarydsvägen i Osby. Tack vare ett rejält återbruk genom delar av den gamla lagerlokalen har det skapats ett ljust och fräscht kontorslandskap med plats för både konferensrum, samlingsplatser och kontorsplatser. 

Här huserar nu alla Lekolars medarbetare, allt från kundsupportrar till projektkoordinatorer, supply planners och designteam. 

Sigrid Strömgren som är möbeldesigner på Lekolar är en de viktigaste  människor i arbetet med att skapa det nya kontoret. Och en av de gladaste är helt klart Lekolars VD David Persson;

– Äntligen! Ett av Lekolars kärnvärden är ’Tillsammans’. Och med tanke på att vi fram tills nu har suttit på två olika platser i Osby kan vi nu manifestera det även fysiskt, säger David Persson, VD. 


David och Sigrid.jpg
På bilden syns Lekolars VD David Persson tillsammans med möbeldesigner Sigrid Strömberg. 

 

Kök och matsal

Det gamla köket och matsalen har genomgått en rejäl renovering. Det tidigare mörka och omoderna är nu ljust, fräscht och modernt. I den ljusa och öppna matsalen finns plats för alla lunch- och fikasugna i olika nivåer och möbeltyper.

På nedan bilder syns gavelbord Jens och barstolar Tekla tillsammans med pendellampa Buddy. Här sitter kollegorna Linda och Rebecka och samtalar med Cajsa och Per Ola som sitter skönt i modulsoffan Liner och konferensstol Tekla samt pelarbord Cross T. På sittytorna i matsalen har möbeltyg PUxx använts för att enkelt kunna torkas av och hållas rent. På bilderna här nedanför visas en annan del av matsalen som bjuder in till skönt häng i modulsoffa Liner (med praktiskt smulgap). Här har även de behändiga och fina pelarborden Cross T och Cross X fått ta plats bland både modulsoffan, konferensstol Tekla och sittpuff Volt. Även här ser vi trevliga gavelbord Jens tillsammans med barstol Tekla och sittbänk Jens. På bilderna syns kollegorna Rebecka, Minna, Mariella och Emelie. 

 


Kontorslandskap - före och efter 

I det som en gång var en dyster lagerlokal finns numera ett fräscht kontorslandskap med kontorsplatser, mötesrum och hängytor. Det höga taket är nu perforerat med dimbar downlight och takfönster. Från långsidans närmast heltäckande glaspartier faller ljuset in i kaskader. En lugn och sober färgskala ihop med arbetsytor i eklaminat dämpar intrycken. Känslan av riktigt stora, och massivt ljusa, rumsvolymer är omedelbar.

"Här finns det mängder av avskilda rum-i-rummet. Detta är ju Lekolar experter på från skolans värld. Här har vi jobbat med olika varianter av ljuddämpande skärmar och med den högre varianten av vår soffa Snake som skapar små runda mötesrum."

- Sigrid Strömberg, möbeldesigner 

På bilden till höger syns kollegorna Lukas, Tord, Annika, Anneli, Theres, Linda och Anna som har tagit en välförtjänt paus vid gavelbord Jens och barstolar Tekla. Från taket pendlar pendellampan buddy ner och lyser upp allas ansikten. Bakom gavelbordet skymtar modulsoffan Snake


Slingrande rum-i-rummet

Vår modulsoffa Snake är ett populärt inslag på både förskolor och skolor. Den skapar slingrande hängytor som ger en naturlig rum-i-rummet-känsla. Att den dessutom går att bygga på en mängd olika sätt och med olika färger skapar oändliga varianter att välja mellan. På bilden nedanför syns Jessica arbetandes på sköna modulsoffan Snake med datorn på datorbordet Geo

På bilden i mitten lite längre ner hittar vi Sara som sitter skönt i fåtöljen Size

 


Som ett levande showroom

Förutom vår slingrande Snake hittas de höga, sköna och ljuddämpande Platinumsofforna tillsammans med laptopborden i en annan del av kontorslandskapet. I soffa Platinum syns Lekolars VD David Persson. För honom känns det extra roligt att den nya miljön är skapad med helt egna produkter. Dessutom inredd av Lekolars egna designers och inredningsarkitekter. På köpet har man fått ett levande showroom för företagets produkter och kompetens inom kontorsmiljö. Denna kompetens delar vi gärna med oss av till kunder som planerar att bygga om eller bygga nytt.    

"En lyckad arbetsmiljö kan skapa en extra dragningskraft. Alla vill helt enkelt vara där. På Lekolar har det tyvärr varit lite av ’skomakarens barn’ och därför bestämde vi oss nu för att ha riktigt höga ambitioner och ge fria händer."

- David Persson, VD

 


I en annan del av kontoret

I en annan del av den gamla lagerlokalen finns ännu en sektion med gavelbord Jens, barstolarna Tekla och pendellampan buddy. Perfekt för snabba arbetsmöten eller fikapauser. Tillsammans med den blonda heltäckningsmattan och takets alla ljudabsorbenter bidrar det gigantiska rummet till en sällsynt dämpad atmosfär – trots alla som är i full gång härinne. Lekolars intensiva kundtjänst med över 500 kundkontakter per dag har extra stora behov och ryms därför bakom de höga glasväggarna EuropoRoom (se nedan), placerad mitt i miljön men i transparent avskildhet.  

De enskilda kontorsplatserna (nedan) är utrustade med bordskärm Enkel, skrivbord Work, kontorsstol Everyls1 och behändiga skåp Ordna i både en lägre och högre variant. 

 


Let's get creative

Längst ner i kontorslandskapet har ett kreativt hörn fått ta plats. Här kan våra produktutvecklare, möbeldesigners och inredningsarkitekter känna och klämma fysiskt på en mängd olika materialprover. En godisaffär för designers och arkitekter som dessutom utgör en bra mötesplats för kunder som vill utforska materialen och färgerna med både ögon och händer.

På bilden nedanför syns Gabriel, Madeleine, Malin och Sigrid - Lekolars duktiga designteam. 

Kollegorna vilar händerna på gavelbord Jens och ovanför dinglar pendellampan Buddy. Bakom gavelbordet syns delar av vårt populära skensystem Wille med en mängd olika användningsområden och färgkombinationer. 

 


Färgglada möten

Längst med matsalen och fortsatt ut längst hela kontorslandskapet finns en mängd olika mötesrum i olika storlekar. Varje rum är designat med olika nyanser av en egen kulör som rummet också har fått namn efter. Lekolars helt nya färgpalett med premiumfärger har utnyttjats till max, berättar Sigrid. 

Som ansvarig för inredningen har Sigrid Strömgren såklart varit extra nyfiken på om arbetsmiljön verkligen skulle fungerat som tänkt.               

– Jag kan inte låta bli att tjuvkika på hur ytorna används. Ofta blir jag glatt överraskad över nya, oväntade sätt att använda platser och möbler. Sen har jag faktiskt noterat att Terrakottarummet verkar vara det populäraste rummet, säger hon med ett skratt.

I det populära Terrakottarummet (nedan) syns kollegorna Emelie och Emelie som glatt ser över Lekolars nya premiumfärger. 

 


Mötesrummen utgörs utav samma bas av möbler men i olika kulörer. Här finns konferensstol Tekla, glastavlan Mood och konferensbordet Talk. I det rosa rummet har Tekla bytts ut mot fåtöljen Size och istället för konferensbord Talk finns pelarbordet Cross X. I de blå rummen syns kollegorna Annika, Tord och Ann-Louise.

 


Ett mer hållbart kontor

Även Lekolars hållbarhetschef Pierre Lennartsson är glad över att alla medarbetare nu har samlats på samma ställe. Miljövinsterna är många.

"Bara att vi nu slipper allt körande mellan kontoren spar ju både tid och utsläpp. Och eftersom vi uteslutande har använt egna produkter vet vi ju att allt är hållbart tillverkat med ett cirkulärt perspektiv. Dessutom tar ju takets solcellsanläggning hand om uppvärmningen, för att inte tala om att vi har kunnat återanvända en uttjänt lokal istället för att bygga nytt."

- Pierre Lennartsson, hållbarhetschef

 

På bilden syns vår hållbarhetschef Pierre och vår hållbarhetsspecialist Hanna. Tillsammans med övriga personer i sitt hållbarhetsteam ser dem till att Lekolar hela tiden är på tårna med vårt viktiga miljö- och hållbarhetsarbete. I ett hav av stolar 

Visst kan man inte annat än att älska stolen Tekla? Tekla har använts återkommande både i matsal, allmänna utrymmen och i mötesrum. Det är en ergonomisk stol med flera färger, egenskaper och utföranden att välja mellan. Här nedanför ser du en del av alla varianter. Är du intresserad av någon särskild färg eller något specifikt underrede? Välkommen att kontakta vår kundtjänst på kundtjanst@lekolar.se så hjälper dem dig. 

 

 

 

Kontakta oss

Varmt välkommen att kontakta oss om du är intresserad av någon speciell färg eller något särskilt material. Kanske har du fastnat för en viss Tekla-stol eller ett av våra konferensbord? Vi hjälper dig att navigera bland färger, material och funktioner. Kontakta din säljare här eller kundtjänst på kundtjanst@lekolar.se så hjälper vi dig gärna! Vill du kolla närmre på vårt kontorssortiment med kontorsinredning? Klicka här.

Glömt lösenord?

Vill du bli kund hos oss?

Du behöver ha ett kundnummer eller organisationsnummer för att handla hos oss.

Registrera mig

Återställ lösenord

Ange din e-post så skickar vi dig ett meddelande med en länk för att välja nytt lösenord.