Ett oväntat fel har uppstått. Var god försök senare.

Bekräfta

Är du säker på att du vill radera?
Är du säker på att du vill radera?
Bästa kund, vid beställning under 200:- tillkommer en extra hanteringsavgift på 79:-

Välj JA för att gå vidare med din beställning. Välj NEJ gå tillbaka och komplettera din beställning eller för att spara ordern till senare tillfälle.
Du gjorde en kopia av listan \"{0}\". Den heter \"{1}\".

Viktig information

På grund av systemuppdateringar kan det idag förekomma problem med att se vissa produkter på vår webbshop. Vi ber om ursäkt för detta och ber dig kontakta kundtjanst@lekolar.se för frågor och beställningar.

När Lekolar fick uppdraget att inreda Lekebergsskolans lärmiljöer var skolans vision: ”En ny skola för dagens och morgondagens pedagogik i moderna lokaler som underlättar för samarbete och pedagogisk utveckling.”

Målsättningen har varit att skapa lärmiljöer som stimulerar lärandet, skapar studiero och är anpassningsbar utifrån elevernas behov och utveckling.

Färgsättningen har haft en central roll genom hela projektet och med färgvalen ville vi skapa miljöer som ger arbetsro, lugn och kreativitet. Även textilier för t.ex. soffor, ljudabsorbenter eller andra klädda möbler är valda för att ge ett lugnt intryck och harmonisera med övrig färgsättning på skolan.

Lekolars färgkarta innehåller tre standardfärger - silver, svart och vitt samt hela 21 premiumfärger. Det stora utbudet av inspirerande premiumfärger gör det smidigt att anpassa färgen på stolarnas och bordens stativ efter varje unik lärmiljö och inredning.

Läs mer om Lekolars premiumfärger här

 

Klassrummen är inredda med en enskild plats för varje elev och möblerna som valts är elevstol Matte och skolbänk Mandal med inbyggd förvaring. 

 

I bildsalen sitter eleverna vid höga parbänkar och höga ställbara Matte-stolar av samma modell som i klassrummen. Här har vi valt en annan stativkulör som skiljer sig från övriga salar då vi vill att eleverna skall få en tydlig känsla av att man kommer in i en skapande miljö där kreativiteten skall flöda!

Fritidshemvisten är möblerad med ljudabsorberande elevbord 12:38 och den praktiskt stabelbara elevstolen Jessy metall.

En trevlig mötesplats i form av hexagonformade sittmoduler. ”Hexa” som de kallas, kan byggas ihop i olika konstellationer. Här är de placerade så att de skall fungera som fartdämpare i korridoren, samtidigt som det skall vara enkelt att passera vid sidorna. Här kan eleverna sitta i mindre grupper vid t.ex. grupparbeten. Tack vare att ett par av modulerna har rygg skärmar denna av till gruppen som sitter på andra sidan.

(Sittmodulerna är en specialprodukt, vid intresse vänligen kontakta Daniel Helander.)

Musiksalen är inredd med en praktisk stapelbar stol som lätt kan flyttas runt och anpassas efter olika lärsituationer. Stolarna har klädd sits i 3 olika kulörer vilket ger musiksalen ett varmt och levande intryck."Vi började med att göra en funktionsupphandling där Lekolar blev vinnarna och fick uppdraget att leverera möbler till vår nya skola. Med stor hjälp av säljare och inredningsarkitekter från Lekolar har vi fått möbler med många smarta funktioner och en färgskala som vi trivs väldigt bra med!"


Johanna Malmberg, Grundskollärare, Lekebergsskolan F-6

Glömt lösenord?

Vill du bli kund hos oss?

Du behöver ha ett kundnummer eller organisationsnummer för att handla hos oss.

Registrera mig

Återställ lösenord

Ange din e-post så skickar vi dig ett meddelande med en länk för att välja nytt lösenord.