Ett oväntat fel har uppstått. Var god försök senare.

Bekräfta

Är du säker på att du vill radera?
Är du säker på att du vill radera?
Bästa kund, vid beställning under 200:- tillkommer en extra hanteringsavgift på 79:-

Välj JA för att gå vidare med din beställning. Välj NEJ gå tillbaka och komplettera din beställning eller för att spara ordern till senare tillfälle.
Du gjorde en kopia av listan \"{0}\". Den heter \"{1}\".

Viktig information

På grund av systemuppdateringar kan det idag förekomma problem med att se vissa produkter på vår webbshop. Vi ber om ursäkt för detta och ber dig kontakta kundtjanst@lekolar.se för frågor och beställningar.

 

Funktionellt och inbjudande på Stora Högaskolan

Stora Högaskolan beskriver det personliga mötet som en viktig del i deras arbete. Här ska eleverna ha möjlighet att växa, utveckla sina olika förmågor och intressen. De vill inspirera till ett lärande med öppenhet och delaktighet för att skapa rätt förutsättningar för eleverna att lyckas i skolan. 

När skolan kontaktade Lekolar önskade de funktionella möbler och en trivsam miljö som skulle kännas modern och inbjudande. Inredningen skulle upplevas som sammanhållande och harmoniera med skolbyggnadens utformning. Lokalerna skulle dessutom inredas med möbler som gjorde det lättstädat. Våra inredningsarkitekter Jennie och Jessica tog fasta på skolans önskemål genom att skapa en röd tråd genom hela färgsättningen för att ge lugn, igenkänning och samspel med övrig interiör. Därför valdes naturnära färger som beige i kombination med rostiga toner och ljusa kulörer för en varm och inbjudande känsla. De såg också till att skapa olika typer av lärmiljöer med plats för allt från kryp in till sittyor av olika slag, med inspiration från exempelvis Elmemodellen. Stort tack till rektor Katharina Krohn för ett gott samarbete och för att vi fick äran att inreda er F-6. 

Här är en av alla 3D-skisser som följde med inredningsförslaget till skolan, ritad av våra inredningsarkitekter. Ritningen föreställer skolans härliga arbetstorg: 

Skiss_arbetstorg.jpg
Bläddra gärna digitalt i vårt magasin om Stora Högaskolan och välkommen att beställa ett fysiskt exemplar genom att kontakta kundtjänst på kundtjanst@lekolar.se.

Harmoniskt i matsalen

 

Välkommen in till skolans inbjudande matsal med stolarna Jessy och borden Drabant i björklaminat med ben lackerade i en varm ljus kulör. Stolarna är upphängningsbara vilket underlättar renhållning av lokalen. Väggabsorbenterna Absoform och golvskärmarna Enkel i rostiga kulörer tillsammans skapar både värme och ljuddämpning. En trivsam lokal som både elever, lärare och matsalens personal mer än gärna hänger i och äter sin måltid. 

Luftigt och fräscht i klassrummet

 

Här är ett av alla klassrum på Stora Högaskolan. Möbleringarna i klassrummen ser lite olika ut beroende på årskurs och behov. Det som håller allt samman är den genomgående färgskalan. Alla rum är ljusa, fräscha, moderna, lättstädade och flexibla. I detta klassrum för årskurs 4-6 har eleverna fasta platser med förvaring i skolbänk Mandal. Barnen sitter på våra populära elevstolar Matte och läraren håller till vid stålpulpet Elling som har god plats för förvaring och dator. Benen på skolbänkarna och elevstolarna är lackerade i RAL 1019 för att skapa en lugn helhetskänsla och samspela med rummets övriga inredning. 

 

Nytänkande i NO-salen

 

NO-salen andas funktionalitet och utforskande. Parborden 12:38 tar mindre plats än enkelbord och är smidigare att ställa om för grupparbeten. Materialen på 12:38-borden och elevstolarna Poly är slitstarka och anpassade för denna typ av lärmiljö. Stolarna är dessutom upphängningsbara och avtorkningsbara,
vilket underlättar renhållningen av lokalen. Här syns även delar av vårt sortiment för biologi och kemi såsom anatomi och kroppen, laboratorieutrustning och glasutrustning. Här finns plats för nytänkande och upptäckande i alla dess former!

 

Flera torg - flera aktiviteter

 

De två arbetstorgen på skolan har flera olika typer av användningsområden. De kan fungera som arbetsplats, samlingsplats samt genomfart till och från olika klassrum. Genom att skapa olika möbleringar och grupperingar skapas fler funktioner. Avskärmningar och rum-i-rummet ger flexibla lösningar som kan anpassas efter aktivitet. Vid gavelbordet McBar och pall Multi kan eleverna arbeta enskilt eller i grupp och vill barnen avskärma sig lite extra är det bra med en bordsskärm nära till hands. 

Sofforna Liner som är placerade med ryggarna mot varandra fungerar perfekt som både väntplats och arbetsplats. Här syns också pelarbord Cross med plats för allt från dator till skrivböcker. Shelter med bänk fungerar som en egen liten arbetsplats där eleverna kan avskärma sig eller arbeta tillsammans i grupp. En möbel som verkligen skapar rum-i-rummet. 

I ett av hörnen av finns det plats för mjukt häng i modulsoffan Snake och vid pelarbord Cross tillsammans med sittpuff Volt. Här kurar barnen gärna upp sig på rasterna eller vid grupparbeten. Textilierna i fönstren, av återvunnet material, bidrar till textur och en mer ombonad känsla. De fungerar även som ljuddämpning tillsammans med blomvagnarna som också ramar in och är dekorativa.

I ett av de andra arbetstorgen finns det plats för både samling, arbete, rasthäng och utställning av elevernas alster. Här syns åter igen gavelbordet McBar och pallarna Multi. Längst med väggarna står Norden materialskåp med plats för allt från skolmaterial till konstverk. Dokumentationshyllorna fungerar som utställningsyta för barnens alster och bilder och blir ett trevligt blickfång för alla som går förbi. Modulsoffan Snake binder samman rummet med sin organiska form och skapar många sittplatser åt båda håll. 

 

Med plats för vila

 

Vem vill inte vänta här? Väntrummet har en speciallösning av modulsoffan Snake klädd i ulltyg med rostig kulör och en sockel i ek. Pelarbordet Cross har en bordsskiva i eklaminat och benen är lackade i rostrött. För att skapa en bättre ljudmiljö har väggabsorbenter i varma toner fästs likt tavlor ovanför soffan. Färgerna som harmonierar med varandra på ett fint sätt skapar en lugn, varm och inbjudande känsla.

 

 

Vilrummet är utrustat med en skön fåtölj i grått som kombineras med soffa Off i kombination med sköna kuddar klädda i samma kulör. Framför soffan och fåtöljer syns soffbord Size Bolt. Den svala gråa färgen skapar ett lugn och en vilsamhet som passar perfekt för just ett vilrum. 


Säg hej till Jennie och Daniel

Vår inredningsarkitekt Jennie och projektsäljare Daniel har tillsammans med våra andra kollegor på Lekolar planerat, inrett och levererat Stora Högaskolans inredning. Lekolar finns med från början till slut i processen för att du som kund ska kunna känna dig trygg. Ta gärna kontakt med vår projektsäljare Daniel om du vill veta mer!

INRED SOM STORA HÖGASKOLAN

 • Stol Jessy metall

  Stol Jessy metall

  Stapelbar stol (max 8/stapel) och stabil för upphängning. Tysta tassar. Sittbredd 38,5 cm, sittdjup 38 cm och sitthöjd 43 cm. Vikt 3,75 kg. Sits och rygg i högtryckslaminat med silverlackerat stativ, RAL 9006. Testad och godkänd för offentlig miljö enligt gällande Europakrav.
  Pris från:
  1.450,00 kr
 • Bord Drabant akustik 180x80 cm

  Bord Drabant akustik 180x80 cm

  Ställbara tassar. Skiva i linoleum. Svanenmärkt. Höjd 72 cm. Silverlackerat stativ, RAL 9006.
  Pris från:
  5.549,00 kr
 • Väggabsorbent Absoform Stor rektangel, Cara

  Väggabsorbent Absoform Stor rektangel, Cara

  Absoform är A-klassade ljudabsorbenter för vägg av mycket hög kvalitet och med god funktion. Koordinerade med metervara, gardiner och kuddar. Kan hängas både liggande och stående. Köp till väggdistanser för upphängning på olika avstånd från väggen. Mått: 60x120 cm, tjocklek: 5 cm. Tyg 100 % polypropen.
  Pris från:
  3.063,00 kr
 • Golvskärm Enkel H125xB100 tyg Cara

  Golvskärm Enkel H125xB100 tyg Cara

  Köp till fötter.
  Pris från:
  3.450,00 kr
 • Skolbänk Mandal HPL

  Skolbänk Mandal HPL

  35 % rabatt avdragen. Gäller t.o.m. 2023-12-15, ej ytterligare rabatter.
  Pris från:
  1.918,00 kr
 • Stol Matte sh 45 cm liten sits silverstativ

  Stol Matte sh 45 cm liten sits silverstativ

  Stapelbar (max 4 st/stapel). Ljuddämpande tassar. Upphängningsbar på bord. Reglerbar fotbräda i 3 fasta lägen. Sitthöjd 45 cm. Sitsmått: B36xD35 cm. Totaldjupet på stativet är 54 cm. Vikt 4,6 kg. Sits och rygg i högtryckslaminat. Silverlackerat stativ, RAL 9006. Tillval: sits klädd i tyg Xtreme Padang YS145 (100 % polyester).
  Pris från:
  1.992,00 kr
 • Ståpulpet Elling med dörr

  Ståpulpet Elling med dörr

  Praktisk ståpulpet med bred bottenplatta för ökad stabilitet och säkerhet. Fyra hjul varav de två främre låsbara. De två bakre är fasta hjul vilket medför en stabil förflyttning. Passar bra i både skolans och förskolans miljö. Utrustad med en låsbar dörr, ett hyllplan och två lådor, där den övre lådan är låsbar (inkl. 2 nycklar). Mått: B46 H106 D43 cm. Mått toppskiva: B65xD57 cm. Bottenplattans bredd 64 cm och djup 55 cm.
  Pris från:
  5.036,00 kr
 • Bord 12:38 HT 120x60 cm silverstativ

  Bord 12:38 HT 120x60 cm silverstativ

  Bordsskiva i tåligt högtryckslaminat. Ställbara tassar för anpassning till ojämna ytor. Stativet lackerat i silver RAL 9006.
  Pris från:
  1.658,00 kr
 • Stol Poly C large sh 65 cm silverstativ

  Stol Poly C large sh 65 cm silverstativ

  Det ergonomiska utförandet hjälper användaren till en bättre hållning och ger ett flexibelt stöd för ryggen. Stapelbar med max 4 stolar och upphängningsbar när man vänder den. Lätt att rengöra. Skal i polyuretan. Silverlackerat stativ RAL 9006. Mått: Sitthöjd 65 cm. Sitsbredd 44 cm. Sitsdjup 40 cm. Inklusive justerbart fotstöd.
  Pris från:
  2.690,00 kr
 • Gavelbord McBar 240x80 H90 cm

  Gavelbord McBar 240x80 H90 cm

  Ett robust gavelbord för till exempel caféer och korridorer. Använd som ståbord eller med höga barstolar. Fotstöd i stål, RAL 9005. Stomme av 36 mm tjocka spånskivor med direktlaminat.
  Pris från:
  14.989,00 kr
 • Pall Multi trä sh 62 cm

  Pall Multi trä sh 62 cm

  35 % rabatt avdragen. Gäller t.o.m. 2023-12-15, ej ytterligare rabatter.
  Pris från:
  1.064,00 kr
 • Silent Space Blazer Lite 2-pack

  Silent Space Blazer Lite 2-pack

  Denna ljuddämpande bordsskärm är utmärkt när behov finns av avskildhet i en större grupp. Den ger hjälp med att fokusera på en uppgift genom att skapa ett eget tyst rum i rummet. Skärmen består av tre delar som man lätt vinklar till önskat behov. Efter användning kan skärmen hängas på väggen och fungerar då som en ljudabsorbent. Kardborre håller vikningen på plats. Grå kantlist. Mått: 50x50x50 cm. Material: Syntetfilt av minst 50 % återvunnet material. 100 % återvinningsbar. Tyg: 100 % ull.
  Pris från:
  3.670,00 kr
 • Sektionssoffa Liner 120 med smulgap exkl tyg

  Sektionssoffa Liner 120 med smulgap exkl tyg

  Art.nr: 133659
  Kontakta kundtjänst vid beställning
  12.544,00 kr
 • Pelarbord Cross X ø 60 HT höjd 72

  Pelarbord Cross X ø 60 HT höjd 72

  Skiva i tåligt högtryckslaminat. Höjd 72 cm. X-stativ lackerat i silver, RAL 9006.
  Pris från:
  4.596,00 kr
 • Shelter Arbetsplats

  Shelter Arbetsplats

  En avskärmad arbetsplats i klassrummet för den enskilde eller för en liten grupp. Bänk köpes separat på artnr. 110250. Mått: B120xD120xH196/150 cm. Bordshöjd: 72 cm. Av 18 mm björkplywood med laminat. Bör förankras i vägg.
  Pris från:
  33.820,00 kr
 • Sittmodul Snake 120 låg rygg med metallben inkl tyg

  Sittmodul Snake 120 låg rygg med metallben inkl tyg

  Snakes olika moduler gör det enkelt att möblera för olika lärsituationer. Sektion med rygg. Mått: Sitthöjd 43 cm. B120xD62xH115 cm. Kallskum. Benen silverlackerade, RAL 9006. Klädd i standardtyg X2. Kopplingsbeslag ingår.
  Pris från:
  12.087,00 kr
 • Sittpuff Volt rund exkl tyg

  Sittpuff Volt rund exkl tyg

  Art.nr: 31323
  Kontakta kundtjänst vid beställning
  2.606,00 kr
 • Norden materialskåp 2 hel 2 glas B100xD47xH210 björk

  Norden materialskåp 2 hel 2 glas B100xD47xH210 björk

  Materialskåp med stomme i direktlaminat. Fronter kan fås med antingen direktlaminat eller högtryckslaminat. Inredd med 5 hyllplan varav 3 flyttbara, 2 dörrar i härdat glas med regellås (inkl. 2 nycklar) och 2 hela dörrar med handtag. 170 graders öppningsvinkel. Högtryckslaminat på fronten gör att den får en extremt tålig yta.
  Pris från:
  7.543,00 kr
 • Expo dokumentationshylla 100 cm vitpigmenterad

  Expo dokumentationshylla 100 cm vitpigmenterad

  Art.nr: 35343
  Smart hylla som kan användas till många olika saker, tex bokhylla, visning av konstverk, teckningar m.m. Vitpigmenterad i massivträ.Finns i tre olika längder. Djup 9,5 cm.
  910,00 kr
 • Väggabsorbent Absoform Stor cirkel, Blazer Lite

  Väggabsorbent Absoform Stor cirkel, Blazer Lite

  Absoform är A-klassade ljudabsorbenter för vägg av mycket hög kvalitet och med god funktion. Koordinerade med metervara, gardiner och kuddar. Köp till väggdistanser för upphängning på olika avstånd från väggen. ø 80 cm, tjocklek: 5 cm. Tyg 100 % ull.
  Pris från:
  4.026,00 kr
 • Soffa Off 2-sits rygg höger Architect

  Soffa Off 2-sits rygg höger Architect

  Art.nr: 82352
  Soffa i 2 nyanser av grått Synergytyg. Svarta ben. Ryggstödet sitter till höger på sitsen. Sofforna i serien Off kan kopplas ihop med varandra; beslag ingår. Mått: L174xD73xH74 cm. Sitthöjd 43 cm. Dynor av kallskum.
  24.589,00 kr
 • Soffbord Size Bolt ø 60 cm svart stativ

  Soffbord Size Bolt ø 60 cm svart stativ

  Bord med 18 mm melaminbelagd bordsskiva. Stativ i RAL9005. Bordet kräver montering.
  Pris från:
  2.985,00 kr
 • Combo kudde exkl. tyg 50x50 cm

  Combo kudde exkl. tyg 50x50 cm

  Art.nr: 80057
  Kontakta kundtjänst vid beställning
  435,00 kr
Glömt lösenord?

Vill du bli kund hos oss?

Du behöver ha ett kundnummer eller organisationsnummer för att handla hos oss.

Registrera mig

Återställ lösenord

Ange din e-post så skickar vi dig ett meddelande med en länk för att välja nytt lösenord.