Fel

Ett oväntat fel har uppstått. Var god försök senare.

Bekräfta

Är du säker på att du vill radera?
Bästa kund, vid beställning under 200:- tillkommer en extra hanteringsavgift på 79:-

Välj JA för att gå vidare med din beställning. Välj NEJ gå tillbaka och komplettera din beställning eller för att spara ordern till senare tillfälle.
Du gjorde en kopia av listan \"{0}\". Den heter \"{1}\".


Vad är STEAM?

STEAM är ett pedagogiskt begrepp som står för Science, Technology, Engineering, Arts och Maths. STEAM bidrar till att förbättra barnens kompetens i ämnesövergripande problemlösning och ger möjlighet att lära och undersöka utifrån orsak och verkan.

Med STEAM skapar du ett processbaserat arbetssätt, där det kollaborativa utforskandet står i fokus, likaså frågeställningar och kritiskt tänkande. 

I vår vardag möter vi dagligen digitala enheter så som datorer och enkla robotar. Samhället förändras, automatiseras och digitaliseras och därför behöver vi öka vår digitala kompetens. Grundläggande programmeringsfärdigheter behövs för att förstå hur samhället fungerar och det blir också ett krav inom fler och fler områden på arbetsmarknaden. Därför är grundläggande datalogiskt tänkande en viktig del av undervisningen.

Programmering är i dag en del av läroplanen, ofta genom ämnet teknik. Här får eleverna i skolan tränar problemlösning och logiskt tänkande som är en viktig färdighet för framtidens digitala medborgare. 

 

Workshops för alla behov!

Våra kollegor på Hands-On Science skräddarsyr gärna en LEGO® Education workshop för din enhet! LEGO® Education erbjuder praktiska, ämnesövergripande STEAM-lösningar. Allt utvecklat för att hjälpa eleverna att uppnå läroplanens mål – från förskolan till gymnasiet.

Exempel på vad en workshop kan innehålla:

• Programmera en robot med LEGO® MINDSTORMS®

• Grunderna i programmering och kodning med LEGO® Education WeDo 2.0

• Grundläggande STEAM-kunskap med LEGO® Education SPIKE™ Prime

• Programmera LEGO® Education Coding Express tillsammans med de yngsta barnen

Besök vårt showroom

I Maker-Lab på Tekniska museet finns ett showroom med LEGO® Education-produkter och andra spännande material. Tekniskas Maker-Lab är ett samarbete mellan Tekniska, Lekolar och Hands-On Science som har bidragit med material och innehåll.

Museivägen 7
Norra Djurgården
Stockholm

Hitta till Tekniska

Glömt lösenord?

Vill du bli kund hos oss?

Du behöver ha ett kundnummer eller organisationsnummer för att handla hos oss.

Registrera mig

Återställ lösenord

Ange din e-post så skickar vi dig ett meddelande med en länk för att välja nytt lösenord.