Ett oväntat fel har uppstått. Var god försök senare.

Bekräfta

Är du säker på att du vill radera?
Är du säker på att du vill radera?
Bästa kund, vid beställning under 200:- tillkommer en extra hanteringsavgift på 79:-

Välj JA för att gå vidare med din beställning. Välj NEJ gå tillbaka och komplettera din beställning eller för att spara ordern till senare tillfälle.
Du gjorde en kopia av listan \"{0}\". Den heter \"{1}\".

Viktig information

På grund av systemuppdateringar kan det idag förekomma problem med att se vissa produkter på vår webbshop. Vi ber om ursäkt för detta och ber dig kontakta kundtjanst@lekolar.se för frågor och beställningar.

Välkommen till Lekolars webbshop re:use med återbrukade möbler till förskolor och skolor.Outletmöbler till skola och förskolaNy webbshop med skolmöbler
– som trillat mellan stolarna

Lekolars nya webbshop RE:USE erbjuder möbler till förskola och skola som till stor del annars hade kasserats. Projektet är en naturlig konsekvens av koncernens allt mer cirkulära hållbarhetsperspektiv.

– På Lekolar har vi ju riktigt höga ambitioner när det gäller vårt hållbarhetsarbete. Här såg vi en möjlighet att ta ett steg till, berättar Lekolars VD David Persson.

Tanken med den nya webbshopen RE:USE är att erbjuda fullt fungerande skolmöbler som till stor del annars hade kasserats – självklart till ett reducerat pris.

– Det kan handla om möbler som vi har lånat ut, transportskador eller felbeställningar som vi har fått i retur. I skuggan av klimatkrisen känns det nog bra för många av oss att ge helt okej möbler en andra chans, förklarar David.

En stor fördel är att möblerna finns på lager och kan levereras direkt. För den som vill fynda gäller det att då och då titta in på RE:USE.

Återbrukade möbler från Lekolar
Vår goa kollega Nisse stoltserar med våra återbruksmöbler som finns stationerade på möbellagret i Osby.


Hanna Bremander är hållbarhetsspecialist på Lekolar. För henne är RE:USE ett av flera sätt att skapa mer cirkulära flöden.

– Det viktigaste är att redan i designen tänka rätt när det gäller möbelns hela livscykel – från tillverkning och transporter, till att slutligen kunna återvinna materialet.

Hela 60-80 procent av en möbels miljöpåverkan finns i råvaran.

– Och eftersom 10 procent ligger i avfallsfasen vinner vi massor på att möblerna kan användas om och om igen. Kanske genom att leasa dem, eller att i högre grad erbjuda reservdelar så att de kan renoveras, förklarar Hanna.

Välkommen att besöka vår RE:USE-webbshop här. Har du några frågor om produkterna i butiken eller några andra funderingar? Välkommen att maila oss på reuse@lekolar.se.

Hos oss på Lekolar kan du beställa ergonomiska möbler och kvalitativ inredning till lärmiljöerna på din skola, förskola eller fritidsverksamhet. Vi har skolmöbler och förskolemöbler till verksamhetens alla rum. Välj om du vill beställa helt nya möbler eller om du vill tänka och handla cirkulärt genom RE:USE. Oavsett om du vill handla nytt eller använt så hittar du allt från elevstolar till elevbord, förvaring, mattor, lekmöbler och barnstolar hos oss. 

Glömt lösenord?

Vill du bli kund hos oss?

Du behöver ha ett kundnummer eller organisationsnummer för att handla hos oss.

Registrera mig

Återställ lösenord

Ange din e-post så skickar vi dig ett meddelande med en länk för att välja nytt lösenord.