Ett oväntat fel har uppstått. Var god försök senare.

Bekräfta

Är du säker på att du vill radera?
Är du säker på att du vill radera?
Bästa kund, vid beställning under 200:- tillkommer en extra hanteringsavgift på 79:-

Välj JA för att gå vidare med din beställning. Välj NEJ gå tillbaka och komplettera din beställning eller för att spara ordern till senare tillfälle.
Du gjorde en kopia av listan \"{0}\". Den heter \"{1}\".

Vi ber om ursäkt för eventuella störningar på vår webbplattform.

Just nu är det problem att ringa in till vår kundtjänst, vänligen skicka ett mejl till kundtjanst@lekolar.se så ringer vi upp dig när vi har möjlighet.

Headerbild_Elmemodellen_1200x600.jpg

Vad är Elmemodellen?

Elmemodellen är en undervisnings- och inredningsmodell som är skapad av Eva-Lena Brafield tillsammans med kollegorna på Elmeskolan i Älmhult. Modellen är framtagen för att skapa en inkluderande lärmiljö i skolan med ökad studiero och trygghet för både elever och lärare. Lekolar blev involverade i ett tidigt skede och fick möjlighet att specialisera oss och produktutveckla möbler enligt modellen. Elmemodellen har blivit uppmärksammad i både TV och tidningar. Eva-Lena föreläser numera runt om i landet om den resa som Elmeskolan har gjort. Vill du läsa mer om Elmemodellen? Ladda ner denna PDF.

Hur växte Elmemodellen fram?

Elmemodellen växte fram i samband med att skolan hade stora problem med kränkningar, oro och hemmasittare. Under 2018 startade de därför upp ett förbättringsarbete. Personalen gick kurser för anpassad lärmiljö, inriktade på att skapa arbetsro, metoder som används av den anpassade skolan och som visat sig ge goda resultat för elever med NPF-diagnos. Efter införandet av det unika arbetssättet Elmemodellen i januari 2019 ser man nu förbättrat studieresultat, nöjdare lärare och betydligt färre kränkningar på skolan. Hör Eva-Lena berätta mer via urplay.se.

 

Lekolar besöker Elmeskolan

Under 2023 besökte vi Elmeskolan för att intervjua lärare och elever tillsammans med grundaren av Elmemodellen. Vi fick också träffa terapihunden Sami och prata kompensatoriska hjälpmedel med mentorn Julia. Läs mer om besöket i vår folder HÄR eller lyssna på intervjun via nedan film. Vill du beställa hem ett fysiskt exemplar av foldern? Vänligen kontakta vår kundtjänst på kundtjanst@lekolar.se.

Headerbild_magasin_1200x500.jpg


Inred enligt Elmemodellen

Här visar vi hur du med hjälp av skolmöbler och skolinredning från Lekolar enkelt kan inreda enligt den unika Elmemodellen. 

 

1. Arbetsplatsen

Utmed väggarna har varje elev en egen arbetsplats tack vare Skolbänk Mandal. Den ljuddämpande bordsytan tillsammans med den inbyggda förvaring dämpar ljudet och tar bort springet. Stol Matte gas på hjul gör att eleverna snabbt kan svänga ut från sin plats när läraren söker elevernas uppmärksamhet eller tvärt om.

Den ljudabsorberande golvskärmen Elme, även kallad "Elmeskärmen", skapar avgränsning och kan fungera som en personlig anslagstavla för bilder och scheman. På arbetsplatserna har varje elev tillgång till olika typer av  kompensatoriska hjälpmedel, såsom hörselkåpor och Time Timer.

 • Stol Matte gas liten sits silverstativ

  Stol Matte gas liten sits silverstativ

  Med gasfjäder. Levereras omonterad. Sitthöjd: steglöst ställbar 38-51 cm. Sitsmått: 36x35 cm. Vikt 7 kg. Sits och rygg i högtryckslaminat. Tillval: sits klädd i tyg Xtreme Padang YS145 (100 % polyester).
  Pris från:
  2.183,00 kr
 • Hörselkåpa

  Hörselkåpa

  Art.nr: 25110
  Hörselkåpor med justerbar vadderad bygel. Lätta och har en bekväm passform med skonsamt tryck.
  584,00 kr
 • Golvskärm Elme H110xB60 cm tyg Cara

  Golvskärm Elme H110xB60 cm tyg Cara

  Köp till fötter.
  Pris från:
  3.031,00 kr
 • Golvskärm Elme H110xB135 cm tyg Cara

  Golvskärm Elme H110xB135 cm tyg Cara

  Köp till fötter.
  Pris från:
  4.173,00 kr


2. Samlingsbordet

Centralt placerat i klassrummet står ett ovalt Bord 12:38 med ljuddämpande linoleumyta och Stol Matte på medstativ som avger minimalt med ljud. Vid bordet finns oftast läraren för att hjälpa enskilda elever eller för att ha en genomgång för en mindre grupp. Detta skapar trygghet för de elever som jobbar bäst nära läraren.

 • Bord 12:38 BX akustik optimal linoleum halvrunt 120-90 cm silverstativ

  Bord 12:38 BX akustik optimal linoleum halvrunt 120-90 cm silverstativ

  Bordsskiva med ljuddämpande yta i linoleum och ljudabsorbent på undersidan. Ställbara tassar för anpassning till ojämna ytor. Stativet lackerat i silver RAL 9006.
  Pris från:
  8.076,00 kr
 • Stol Matte sh 50 cm liten sits silverstativ

  Stol Matte sh 50 cm liten sits silverstativ

  Stapelbar (max 4 st/stapel). Ljuddämpande tassar. Upphängningsbar på bord. Reglerbar fotbräda i 3 fasta lägen. Sitthöjd 50 cm. Sitsmått: B36xD35 cm. Totaldjupet på stativet är 54 cm. Vikt 4,6 kg. Sits och rygg i högtryckslaminat. Silverlackerat stativ, RAL 9006. Tillval: sits klädd i tyg Xtreme Padang YS145 (100 % polyester).
  Pris från:
  2.082,00 kr
 • Åkstol Palett hög

  Åkstol Palett hög

  Ryggstöd finns som tillval. Ställbar sitthöjd 40–53 cm. Totaldiameter på sits 32 cm. Totaldiameter på fotkryss 55 cm. Sits i konstläder med stoppning.
  Pris från:
  2.820,00 kr
 • Ryggstöd Cirkus/Palett

  Ryggstöd Cirkus/Palett

  Art.nr: 35532
  Ryggstöd i skiktlimmat högtryckslaminat för optimalt stöd av rygg på våra åkstolar Cirkus och Palett.
  539,00 kr


3. Presentationsytan

Längst fram i klassrummet finns presentationsytan som används för genomgångar och presentationer innan eleverna går och jobbar vid sina arbetsplatser. Ytan är möblerad med soffa Part, sittpuff Volt och hålls samman av matta Rossini. Även sittpuffen Fatboy används här i vissa klassrum. Läraren har ingen kateder utan använder ståpulpet Elling, whiteboard och projektor vid presentation.

 • Soffa Part 120 inkl tyg

  Soffa Part 120 inkl tyg

  Sektionssoffa. Totalmått: B120xH80 cm. Sitthöjd 42 cm. Sittdjup 60 cm. Stoppning i kallskum. Klädd i standardtyg X2. Kopplingsbeslag ingår. Metallben, RAL9006.
  Pris från:
  10.259,00 kr
 • Sittpuff Volt rund inkl tyg

  Sittpuff Volt rund inkl tyg

  Mått: ø 44 cm. Sitthöjd 51 cm. Kallskum. Inklusive fyra små tassar. Klädd i standardtyg X2.
  Pris från:
  3.458,00 kr
 • Fatboy stonewashed original

  Fatboy stonewashed original

  Fatboy följer din kroppsform för maximal komfort men håller ändå formen tack vare sin högkvalitativa EPS-fyllning. Mått: L180xB140 cm.
  Pris från:
  4.301,00 kr
 • Matta Rossini rund ø 250 cm

  Matta Rossini rund ø 250 cm

  Matta i 100 % polyamid, skuren lugg 6 mm, total höjd 8 mm. ø 250 cm. Halkfri baksida av latex. Langetterad. Kan användas på torra värmegolv.
  Pris från:
  9.068,00 kr
 • Ståpulpet Elling

  Ståpulpet Elling

  Praktisk ståpulpet med bred bottenplatta för ökad stabilitet och säkerhet. Fyra hjul varav de två främre låsbara. De två bakre är fasta hjul vilket medför en stabil förflyttning. Passar bra i både skolans och förskolans miljö. Utrustad med ett flyttbart hyllplan och två lådor, där den övre lådan är låsbar (inkl. 2 nycklar). Mått: B46 H106 D43 cm. Mått toppskiva: B65xD57 cm. Bottenplattans bredd 64 cm och djup 55 cm.
  Pris från:
  4.641,00 kr
 • Skrivtavla med aluminiumram 350x120 cm

  Skrivtavla med aluminiumram 350x120 cm

  Skrivtavla med aluminiumram som går att få med olika ytor. Svart, blå och grön är för kritor. Vit är med glasemaljerad plåtyta för whiteboardanvändning. Grå plasthörn. Pennhylla och beslag för väggmontering medföljer. Magnetisk.
  Pris från:
  10.745,00 kr
Glömt lösenord?

Vill du bli kund hos oss?

Du behöver ha ett kundnummer eller organisationsnummer för att handla hos oss.

Registrera mig

Återställ lösenord

Ange din e-post så skickar vi dig ett meddelande med en länk för att välja nytt lösenord.