Ett oväntat fel har uppstått. Var god försök senare.

Bekräfta

Är du säker på att du vill radera?
Är du säker på att du vill radera?
Bästa kund, vid beställning under 200:- tillkommer en extra hanteringsavgift på 79:-

Välj JA för att gå vidare med din beställning. Välj NEJ gå tillbaka och komplettera din beställning eller för att spara ordern till senare tillfälle.
Du gjorde en kopia av listan \"{0}\". Den heter \"{1}\".

Viktig information

På grund av systemuppdateringar kan det idag förekomma problem med att se vissa produkter på vår webbshop. Vi ber om ursäkt för detta och ber dig kontakta kundtjanst@lekolar.se för frågor och beställningar.


Farliga ämnen i förskolan

Se upp med produkter som innehåller dessa ämnen:

Ftalater
Ftalater är en grupp kemiska ämnen som bland annat används för att göra i första hand PVC-plasten mjuk. Vissa ftalater kan påverka hormonbalansen och skada fortplantningsförmågan. Sedan 2007 är ett antal skadliga ftalater förbjudna i barnavårdsartiklar och leksaker i en halt över 0,1 %. De farliga ftalaterna kan finnas i mjuka plastleksaker, uppblåsbara badleksaker, vilmadrasser m.m. Tänk på att skadliga ftalater fortfarande är tillåtna i andra produkter – låt inte barnen leka med plastprodukter som inte är ämnade för dem.


Flamskyddsmedel
Produkter kan innehålla hälsoskadliga flamskyddsmedel – vissa av dessa stannar kvar i kroppen och kan föras över via bröstmjölken. Flamskyddsmedel kan förekomma i leksaker av textil och i gamla möbler med textilier. Eftersom flamskyddsmedel kan samlas i damm och är det  viktigt att man städar ofta och helst inte när barnen är i förskolan. Flamskyddsmedel finns också ofta i gamla datorer, mobiltelefoner och tv-spel – låt aldrig barnen leka med gammal elektronik. Lösningsmedel
Vissa färger och lim kan innehålla lösningsmedel som kan påverka nervsystemet. Riktiga oljefärger kan dessutom innehålla giftiga färgämnen. Vattenbaserade produkter är att föredra, men tänk på att de ofta innehåller konserveringsmedel som kan orsaka allergier.Tungmetaller
Smycken och metallföremål kan innehålla bly, nickel eller kadmium. Undvik smycken som är billiga och tunga. Bly är mycket farligt och kan påverka barnets mentala utveckling. Bly kan även finnas i metallfärger och till och med i barnsmink. Kadmium lagras länge i kroppen, i större mängder kan det bland annat orsaka sämre njurfunktion. Nickel kan göra att barnet utvecklar allergi.Bisfenol A
Bisfenol A är en vanlig men omdiskuterad plastkemikalie som sedan 2011 är förbjudet i nappflaskor. Studier pekar på att Bisfenol A bland annat kan störa fortplantningsförmågan. Se upp med plastförpackningar och matbehållare som kan läcka kemikalier vid uppvärmning.
Som en del i Lekolars oerhört viktiga arbete för att säkerställa vårt sortiment ur ett hälsoperspektiv, använder vi tillsammans med våra konventionella tester också en XRF-scanner. Med hjälp av denna kan vi direkt upptäcka om en leksak mot förmodan, innehåller för höga halter av tungmetaller som exempelvis bly, kadmium, nickel etc. Man kan också detektera om en produkt innehåller bromerade flamskyddsmedel.

Sammanfattningsvis ett oerhört användbart och kraftfullt verktyg för att redan tidigt i processen kunna kvalitetssäkra våra produkter utifrån ett miljömässigt perspektiv, innan de når dig som kund. På så sätt kan du alltid känna dig trygg med de produkter du köper av oss!

På Lekolar sätter vi alltid pedagogiken och flexibiliteten i fokus. Vi erbjuder ett stort sortiment för både skolan och förskolan - allt från skolmöbler och lekplatsutrustning till barnvagnar, pärlor, spel, lego, lim, pussel, programmering för skolan och förskolan, pedagogiska leksaker och pyssel för barn. Majoriteten av våra produkter inom tillämpningsområdena leksaker, skapandematerial och skolmöbler uppfyller Upphandlingsmyndighetens krav för Giftfri förskola.
Glömt lösenord?

Vill du bli kund hos oss?

Du behöver ha ett kundnummer eller organisationsnummer för att handla hos oss.

Registrera mig

Återställ lösenord

Ange din e-post så skickar vi dig ett meddelande med en länk för att välja nytt lösenord.