Fel

Ett oväntat fel har uppstått. Var god försök senare.

Bekräfta

Är du säker på att du vill radera?
Är du säker på att du vill radera?
Bästa kund, vid beställning under 200:- tillkommer en extra hanteringsavgift på 79:-

Välj JA för att gå vidare med din beställning. Välj NEJ gå tillbaka och komplettera din beställning eller för att spara ordern till senare tillfälle.
Du gjorde en kopia av listan \"{0}\". Den heter \"{1}\".

Viktig leveransinformation

Beställningar som läggs på vårt lek- och förbrukningssortiment från och med vecka 50 levereras ut vecka 2 2022. Beställningar från möbelsortimentet kan göras till och med vecka 51 för levereras innan årsskiftet. OBS! Gäller endast produkter som finns i lager. Välkommen att kontakta kundtjanst@lekolar.se för ev frågor.

Lekolars hållbarhetsredovisning

Bläddra digitalt i hållbarhetsredovisningen

På Lekolar har vi arbetat med miljö och hållbarhet i många år. För oss är hållbarhetsarbetet mycket mer än en hygienfaktor och vi gör betydligt mer än vad lagen kräver när det handlar om miljö och säkerhet.

I vår hållbarhetsredovisning presenterar vi våra viktigaste hållbarhetsfrågor på ett transparent och lättillgängligt sätt. Hållbarhetsredovisningen innehåller också många tips på vad du kan tänka på för att få en säkrare och bättre vardag.

Idag möts vi, oftare än för bara några år sedan, av olika initiativ för att rensa skolan från giftiga ämnen. Giftbantning har blivit ett allmänt vedertaget begrepp.  Men det är viktigt att inte glömma den andra sidan av myntet – den mekaniska säkerheten. En docka med dåligt fastsatta ögon eller en vinglig hög barnstol, kan i värsta fall medföra betydligt mer akuta skador på barnen.  

En viktig anledning till att vi nått dit vi är idag är vårt systematiska och nitiska säkerhetsarbete – både före, under och efter produktion. När vi utvecklar en ny produkt börjar allt med en enkel fråga: Hur kan vi lösa det här behovet som finns? Ofta kommer sedan idén till oss när vi är ute och föreläser i skolan och pratar med personalen och barnen. Nästa steg blir att i detaljerad form bestämma vem som ska använda produkten, när och varför. Vi listar material, leverantörer och de krav vi ställer på produkten – en rigorös lista!

Därefter tar vi, eller någon av våra leverantörer, fram en prototyp som vi jämför med och testar mot kravlistan. Vi klämmer, kastar, vänder och vrider på den för att säkerställa att den uppfyller lagkraven. Det är tuffa krav för de flesta tillverkare men vi ser dem endast som grundläggande. Vi gårännu längre. Lagen kräver till exempel att produkterna ska ha ett års garanti – vår ambition är att klara fem år!

Varje avvikelse från kravlistan innebär att vi backar processen och börjar om. Innan vi tar beslut om att gå till produktion tar vi fram en mindre kollektion med ett fåtal produkter. Dessa testar vi sedan ännu en gång – för offentlig miljö givetvis – i ackrediterade testlab.

Vi är Nordens största leverantörer av möbler och leksaker till den svenska skolan. Vi arbetar aktivt via flera expertpaneler på myndighetsnivå för att skärpa och kontinuerligt se över regelverket. Produkterna som används, vare sig det är leksaker, möbler eller utbildningsmaterial, måste svara upp mot flera kriterier. De ska vara säkra att använda, år ut och år in. De måste vara både praktiska och enkla att använda, för både personalen och barnen. De ska tåla ett enormt slitage. Och sist men inte minst måste de utformas – i färg, form och material, så att de väcker lusten att lära. 

Detta kan du göra själv:

- Börja med de mjuka och klibbiga leksakerna och produkterna tillverkade före 2007. Kolla om leksakerna är CE-märkta. Det betyder att lagstadgade krav uppfylls. Saknas märkningen – sortera bort!
- Kontrollera med jämna mellanrum att leksaker och möbler är hela.
- Prioritera leksaker och höga barnstolar, dessa medför störst risker.
- Se till så att alla förvaringsmöbler är förankrade i vägg. Det förhindrar att de välter om ett barn klättrar på dem.
- Använd rätt produkt till rätt barn. Små barn ska inte leka med leksaker avsedda för äldre barn.
- Gör dig av med gamla sovmadrasser. De innehåller ofta PVC och flamskyddsmedel.
- Ska du byta möbler? Börja då med soffor och fåtöljer. De innehåller ofta flamskyddsmedel.
- Köp aldrig leksaker på marknader eller loppisar. Köp hellre färre men rätt produkter.

Glömt lösenord?

Vill du bli kund hos oss?

Du behöver ha ett kundnummer eller organisationsnummer för att handla hos oss.

Registrera mig

Återställ lösenord

Ange din e-post så skickar vi dig ett meddelande med en länk för att välja nytt lösenord.