Ett oväntat fel har uppstått. Var god försök senare.

Bekräfta

Är du säker på att du vill radera?
Är du säker på att du vill radera?
Bästa kund, vid beställning under 200:- tillkommer en extra hanteringsavgift på 79:-

Välj JA för att gå vidare med din beställning. Välj NEJ gå tillbaka och komplettera din beställning eller för att spara ordern till senare tillfälle.
Du gjorde en kopia av listan \"{0}\". Den heter \"{1}\".

Viktig information

På grund av systemuppdateringar kan det idag förekomma problem med att se vissa produkter på vår webbshop. Vi ber om ursäkt för detta och ber dig kontakta kundtjanst@lekolar.se för frågor och beställningar.

Lekolars hållbarhetsredovisning

Lekolar är Nordens största leverantör av möbler och leksaker till den svenska skolan. Vi arbetar aktivt via flera expertpaneler på myndighetsnivå för att skärpa och kontinuerligt se över regelverket. Produkterna som används, vare sig det är leksaker, möbler eller utbildningsmaterial, måste svara upp mot flera kriterier. De ska vara säkra att använda, år ut och år in. De måste vara både praktiska och enkla att använda, för både personalen och barnen. De ska tåla ett enormt slitage. Och sist men inte minst måste de utformas – i färg, form och material, så att de väcker lusten att lära. I vår hållbarhetsredovisning presenterar vi våra viktigaste hållbarhetsfrågor på ett transparent och lättillgängligt sätt.

Omslag.jpg
Bläddra digitalt i hållbarhetsredovisningen

På Lekolar har vi arbetat med miljö och hållbarhet i många år. För oss är hållbarhetsarbetet mycket mer än en hygienfaktor och vi gör betydligt mer än vad lagen kräver när det handlar om miljö och säkerhet.

I vår hållbarhetsredovisning presenterar vi våra viktigaste hållbarhetsfrågor på ett transparent och lättillgängligt sätt. Hållbarhetsredovisningen innehåller också många tips på vad du kan tänka på för att få en säkrare och bättre vardag.

Medvetenheten om farliga ämnen i bland annat plast, lim och textilier har ökat stort under senare år. Det är vi glada för. Det är ämnen som är skadliga för både vår miljö och för oss människor, och barn är än känsligare än vuxna. På Lekolar ställer vi redan högre krav än vad lagen kräver på en stor del av våra produkter. För barnens och framtidens skull. Det betyder inte att vi är i hamn eller kan slå oss till ro.

Hållbarhetsraport2022_04.jpg

Hållbarhetsraport2022_05.jpg

Det viktigaste vi kan göra för både miljön och klimatet är att se till att det vi återförsäljare och producenter tillverkar, och du som kund köper, verkligen nyttjas. Länge. Att förlänga en produkts livslängd är så gott som alltid bättre än att tillverka en ny. För att spara på jordens resurser och minska vårt klimatavtryck är det nödvändigt att vi hittar modeller för att öka livslängden på det vi redan har.

Förtroende måste förtjänas. Varje dag. På Lekolar ställer vi lika höga krav på oss själva och vår arbetsplats som vi gör på det vi säljer. Vi tror på våra värderingar, månar om varandra och försöker leva som vi lär.

Hållbarhetsraport2022_06.jpg
Hållbarhetsraport2022_07.jpg

Det räcker inte att slå sig för bröstet för ett gott hållbarhetsarbete på hemmaplan. Majoriteten av våra produkter tillverkas utomlands, i Europa och till viss del Asien. Det är där, hos våra leverantörer, som produktionen sker. Just därför ställer vi höga krav på tillverkarna. Högre än vad lagar och regelverk kräver.

Så här kan du hållbarhetsrensa i skolan och förskolan:

- Börja med de mjuka och klibbiga leksakerna och produkterna tillverkade före 2007. Kolla om leksakerna är CE-märkta. Det betyder att lagstadgade krav uppfylls. Saknas märkningen – sortera bort!
- Kontrollera med jämna mellanrum att leksaker och möbler är hela.
- Prioritera leksaker och höga barnstolar, dessa medför störst risker.
- Se till så att alla förvaringsmöbler är förankrade i vägg. Det förhindrar att de välter om ett barn klättrar på dem.
- Använd rätt produkt till rätt barn. Små barn ska inte leka med leksaker avsedda för äldre barn.
- Gör dig av med gamla sovmadrasser. De innehåller ofta PVC och flamskyddsmedel.
- Ska du byta möbler? Börja då med soffor och fåtöljer. De innehåller ofta flamskyddsmedel.
- Köp aldrig leksaker på marknader eller loppisar. Köp hellre färre men rätt produkter.

Glömt lösenord?

Vill du bli kund hos oss?

Du behöver ha ett kundnummer eller organisationsnummer för att handla hos oss.

Registrera mig

Återställ lösenord

Ange din e-post så skickar vi dig ett meddelande med en länk för att välja nytt lösenord.