Ett oväntat fel har uppstått. Var god försök senare.

Bekräfta

Är du säker på att du vill radera?
Är du säker på att du vill radera?
Bästa kund, vid beställning under 200:- tillkommer en extra hanteringsavgift på 79:-

Välj JA för att gå vidare med din beställning. Välj NEJ gå tillbaka och komplettera din beställning eller för att spara ordern till senare tillfälle.
Du gjorde en kopia av listan \"{0}\". Den heter \"{1}\".

Viktig information

På grund av systemuppdateringar kan det idag förekomma problem med att se vissa produkter på vår webbshop. Vi ber om ursäkt för detta och ber dig kontakta kundtjanst@lekolar.se för frågor och beställningar.

Digitalt lärande med green screen

Digitalt lärande med Green Screen

Digitalt lärande är viktigt för att hjälpa barn att förstå vår allt mer digitala värld. Genom att utforska, leka och experimentera med digitala verktyg lär sig barnen både programmering och datalogiskt tänkande.

Green Screen är ett roligt och tacksamt verktyg för att stimulera och utmana barnens intresse för teknik och ger fantastiska möjligheter till digitalt skapande i både skolan och förskolan.

Green Screen förflyttar oss från en plats till en annan - på bara ett ögonblick!

Att arbeta med Green Screen innebär att man skapar miljöer och specialeffekter inom bild- och filmframställande. Green Screen ger oss möjlighet att ersätta en bakgrund med en annan. Detta används till exempel för att skapa häftiga illusioner, för att skapa specialeffekter i film eller när man presenterar vädret på TV.

Den gröna färgen identifieras i Green Screen-programmet och raderar all “Green Screen färg” så den kan ersättas med önskad bild. För att skapa effekten av att t.ex. sväva i rymden börjar man med att ta en bild eller filma mot en grön bakgrund för att sedan ersätta den gröna bakgrunden med ytterligare ett lager bild eller film. Detta sker med hjälp av ett program eller en app, t.ex.  Green Screen by Do Ink.

Vilken bakgrund ska jag välja?

Det finns många olika sätt att skapa en Green Screen-miljö. Det viktiga är att färgen blir rätt. Ska man beskriva färgen så är den neongrön, nästan radioaktiv. Googlar man Green Screen bakgrund kommer man upptäcka att det finns många olika nyanser som alla marknadsförs som Green Screen.

Nästa viktiga del i skapandet av en bra Green Screen effekt är ljus. Starkt ljus som lyser upp det gröna. Om ljuset är dåligt blir bilden man ersätter med pixlig eller suddig.

Vårt tyg!

Vi erbjuder det perfekta tyget för din Green Screen-miljö! 

 • Green Screen-tyg

  Green Screen-tyg

  Art.nr: 129912
  4 m/fp. 100 % BCI-bomull, Oeko-Tex. Bredd 153 cm, 250 g/m². Tvättbart i 60 °C, ingen torktumling.
  784,00 kr
 • Green Screen med stativ

  Green Screen med stativ

  Art.nr: 130623
  Pop-up teknik. Öppna aluminiumfodralet och lyft handtaget till önskad höjd och lås fast.
  3.406,00 kr
 • Alltyg

  Alltyg

  Uppfyller kraven för Giftfri förskola – PVC-fri
  Pris från:
  509,00 kr
 • Ludd småförvaring 2-pack 26x34x27

  Ludd småförvaring 2-pack 26x34x27

  Knock-down med uttagbar botten. 2 handhål i vardera kortsidan. Perfekt måttanpassade till vår Fixa förvaringsserie, Wille skensystem och Flexi kapprumsserie. Kan med fördel användas till alla hyllor och förvaringssystem. 100 % polyesterfilt. (Tips: Limegrön kan användas som greenscreen.)
  Pris från:
  393,00 kr
 • Sittsäck Mini 70x100 cm

  Sittsäck Mini 70x100 cm

  En liten sittsäck för de minsta barnen. Här kan de slappna av med en bok eller mysa med sin nalle. Fyllning: 60 l. Mått: 70x100 cm. 100 % bomullstwill. Tvätt: 60 °C.
  Pris från:
  2.513,00 kr
 • Babblarna Plastfigurer set, BD

  Babblarna Plastfigurer set, BD

  Art.nr: 12048
  6 st/fp. Säg hej till Babblarna! Ta med Babba, Bibbi, Bobbo, Dadda, Diddi och Doddo på äventyr! Roliga plastfigurer för fantasifull språklek. Runda, mjuka och färgglada blir Babblarnas figurer en klar favorit i leksakshyllan eller varför inte ute i skogen. Figurerna är 7-10 centimeter höga. Av PVC utan ftalater. Från 0 år. Vi rekommenderar att använda dem som leksaker, inte för att suga eller tugga på.
  428,00 kr
 • LEGO® Grön byggplatta

  LEGO® Grön byggplatta

  Art.nr: 117461
  Uppfyller kraven för Giftfri förskola – PVC-fri
  153,00 kr
 • LEGO® Education Människor

  LEGO® Education Människor

  Art.nr: 110214
  Uppfyller kraven för Giftfri förskola – PVC-fri
  1.694,00 kr
 • iPadhållare

  iPadhållare

  Art.nr: 130905
  Hållare för surfplattor. Kompatibel med standard 1/4"-20 monteringsskruvar. Maxbredd enhet 185 mm. Klämman köps separat på artnr 130906.
  608,00 kr
 • Klämma till Piczo Iris Touch Plus projektor

  Klämma till Piczo Iris Touch Plus projektor

  Art.nr: 130906
  En grepphållare för att fästa t.ex. kamera och miniprojektor på de mest otänkbara platser. Klarar drag- och tvärlaster upp till hela 60 kg. Utrustad med en standard 1/4″-20 monteringsskruv. Med förstärkt kulled och hållare för smartphones. Hållare till platta finns på artnr 130905. Mått: B9xH10xD8 cm. Vikt 80 g.
  1.115,00 kr
 • Ficklampor klasspack

  Ficklampor klasspack

  Art.nr: 53380
  6 st/fp. Laddningsbara ficklampor av märket Easi-Torch som är enkla att använda. LED-lamporna ger en konstant ljusstyrka i upp till 2 timmar och laddas sedan i laddstationen. Färgkoordinerade toppar och brytare. Laddar på 3-4 timmar. Av ABS, PC. Från 3 år.
  2.065,00 kr
 • Piczo projektor, lilla paketet

  Piczo projektor, lilla paketet

  Art.nr: 130901
  Piczo Iris Plus Wireless är en kompakt, trådlös projektor som projicerar både bild och film med utmärkt kvalitet på vilken yta som helst. Projektorn har stöd för både Wi-Fi- och Bluetooth, vilket gör det här till en enastående smart-projektor väldigt ljusstark med hela 300 ANSI lumen. Redo att användas när som helst och var som helst tillsammans med din mobila enhet. Har 2 st USB-ingångar som gör det möjligt att ansluta USB-minnen och externa hårddiskar för snabb filhantering när du är på tur. Projektorn har ett inbyggt batteri för optimal mobilitet, inbyggd stereo högtalare och 3,5 mm AUX-utgång samt både HDMI- och microSD-ingång så att du enkelt kan ansluta en mängd olika enheter. Det medföljer fjärrkontroll med touchpanel för optimal navigering och användning. Projektor går även att styra via app i telefonen. Piczo projektorn är perfekt för projicering inomhus för att skapa olika sensoriska miljöer eller utomhus när det passar bättre. Tänk att hålla lektionen ute på skolgården under ett träd eller titta på film utomhus på förskolan, smidigt och enkelt! Mått: B23xH14xD7,5 cm, vikt: 1,3 kg. Innehåller: projektor, klämma, väska, tripod, strömadapter, strömkabel, HDMI-kabel och en fjärrkontroll.
  12.915,00 kr

Green screen i tittskåpsformat

 • Greenscreen i tittskåpsformat

  Greenscreen i tittskåpsformat

  Tipsnummer: 9399
  Svårighetsgrad: Ganska lätt
  Lek med greenscreen!


gs-tuva-i-skokatron.jpeg
De yngre barnen på förskolan kan krypa in i små mikromiljöer som de själva har skapat.

Hands-On Science

Tack vare Lekolars samarbete med Hands-On Science kan vi nu erbjuda flera olika fortbildningar i programmering och digitalisering för skola, förskola och fritidsverksamhet. Läs mer här.

 

Maker-Lab

Maker-Lab på Tekniska museet syftar till att öka intresset för teknik, digitalisering och material av olika slag – både naturmaterial och konstmaterial. I skapandet av Maker Lab har Tekniska samarbetat med Lekolar och Hands-On Science som har bidragit med material och innehåll. Läs mer om Maker-Lab i vårt senast Makerspace-magasin.

 

Om du kan du föreställa dig något – då går det också att skapa. Det är den enkla filosofin bakom den internationella makerkulturen. En ”maker” är enkelt uttryckt en gör-det-självare. Namnet kommer från The Maker Movement, en global subkultur som snabbt har spridit sig från USA. Här förenas modern teknologi med traditionellt hantverk i en verkstadsliknande miljö för skapande. Namnet Makerspace ses också som besläktat med synonymer som tech verkstad, FabLab och Hackerspace. Kärt barn har många namn!

Glömt lösenord?

Vill du bli kund hos oss?

Du behöver ha ett kundnummer eller organisationsnummer för att handla hos oss.

Registrera mig

Återställ lösenord

Ange din e-post så skickar vi dig ett meddelande med en länk för att välja nytt lösenord.