Ett oväntat fel har uppstått. Var god försök senare.

Bekräfta

Är du säker på att du vill radera?
Är du säker på att du vill radera?
Bästa kund, vid beställning under 200:- tillkommer en extra hanteringsavgift på 79:-

Välj JA för att gå vidare med din beställning. Välj NEJ gå tillbaka och komplettera din beställning eller för att spara ordern till senare tillfälle.
Du gjorde en kopia av listan \"{0}\". Den heter \"{1}\".

Viktig information

På grund av systemuppdateringar kan det idag förekomma problem med att se vissa produkter på vår webbshop. Vi ber om ursäkt för detta och ber dig kontakta kundtjanst@lekolar.se för frågor och beställningar.


Logopeden tipsar

Stötta barnens språkutveckling på förskolan och skolan med hjälp av Elvira! Genom vårt nya koncept "Logopeden tipsar", som är ett samarbete med Hatten Förlags egna huslogoped Elvira Ashby, kommer vi att ge olika språkutvecklingstips.

Håll utkik efter nya videos här, på vår Youtubekanal eller i sociala medier.

Logopeden tipsar! - "Med tecken som stöd"

Ett roligt och bra sätt att stötta barns tidiga språkutveckling och kommunikation är att använda tecken. Om vi vuxna tecknar nyckelorden samtidigt som vi pratar förtydligar det vårt tal och vi visar också för barnen hur de kan använda kroppen för att göra sig förstådda innan de har ord för allt. 

Missa inte nästa "Logopeden tipsar" - följ oss på Youtube.

Arbeta med tecken

 • Börja med tecken-lådan

  Börja med tecken-lådan

  Art.nr: 114456
  Kom igång med tecken! En praktisk och rolig låda med allt möjligt som gör teckeninlärningen både effektiv och rolig. Till exempel barnböcker med tecken i (med Babblarna, Ajja & Bajja och Olle & Mia) men också kortspel att spela och en inloggning till HattenOnline, ett webbaserat verktyg med teckenlexikon, teckenmaterial och teckenlektioner. En lättsam handledning med förslag på språklekar följer med. Lådans innehåll är: faktaboken ”Lilla boken om tecken”, materialet ”Teckenkort i låda” (400 kort med bilder och teckenillustrationer), lottobrickor till teckenkorten, boken ”Var är Babbas saker?”, boken ”Ajja & Bajja ska sova”, boken ”Hurra för mig!” och inloggning till HattenOnline. Allt är förpackat i en praktisk förvaringslåda.
  2.924,00 kr
 • Teckenkort

  Teckenkort

  Art.nr: 113404
  396 ord i tretton kategorier samlade i en låda. Teckenkorten har bild och text på ena sidan och teckenillustrationen på andra. Korten är tryckta på tjockt papper. Går att använda som de är eller lamineras för ökad hållbarhet. Storlek: 60x60 mm. Korten är uppdelade i olika kategorier: leksaker, verb, fordon, kläder, djur, natur, färger, mat&dryck, förskola, hemma, månader och veckodagar. Tips! Gör hål i hörnen på korten och sätt ihop till snurror med snäppringar. Toppen att hänga i fikarummet, på toa eller på en krok på kylskåpsdörren.
  581,00 kr
 • Allsång med Snårpan & Sanna, DVD

  Allsång med Snårpan & Sanna, DVD

  Art.nr: 113749
  Innehåll på dvd, musik-cd och sjung med-cd. 1. Den olydiga ballongens egen visa, 2. Trafikmedley à la Snårpan, 3. Var nöjd med allt som livet ger, 4. Gå i solen 5. Lille B och jag** , 6. Min hatt, 7. I natt jag drömde, 8. Vad det är bra, 9. Tänk om jag hade en liten apa, 10. Hallå hallå, 11. Dripp dropp**, 12.Vattenvisan, 13. Här dansar herr Gurka, 14. Ge mig mera köttbullar, 15. Jag är en liten mört, 16. Vi bygger om bygger till**, 17. Törnrosa, Bonuslåtar (på musik-cd:arna): Vem kan segla förutan vind, Blommig falukorv, Myggan Hubert. På dvd-filmen får vi också följa med Snårpan när hon går och handlar.
  611,00 kr
 • FickHatten

  FickHatten

  Art.nr: 113385
  FickHatten är ett fullmatat teckenlexikon i litet format som hjälper dig att använda tecken när du som bäst behöver det! Boken får plats i fickan och innehåller fler än 1000 ord med tydliga teckenillustrationer. FickHatten innehåller våra mest använda vardagsord. Tecknen visas i bokstavsordning och längst bak finns ett register så att du snabbt hittar rätt ord. FickHatten är ringbunden vilket gör den lättbläddrad och ringbindningen ligger skyddad för ökad hållbarhet. Teckenlexikon i fickformat med skyddad ringbindning. Lättbläddrad och hållbar. Format: 10.5x17 cm, 152 sidor.
  246,00 kr
 • Lilla boken om Tecken

  Lilla boken om Tecken

  Art.nr: 113181
  Lilla boken om tecken är en lättsam och inspirerande bok för dig som vill veta mer om hur och varför man använder TAKK, Tecken som alternativ och kompletterande kommunikation. Boken innehåller fakta om TAKK, tips för att komma igång och fortsätta med tecken och massor av inspiration för att skapa en tecknande miljö. Med tecken kan du hjälpa ett barn med dess språkutveckling. Genom att tala och teckna samtidigt förtydligar du det du säger och samtidigt ger du barnet ett verktyg för att själv kunna uttrycka sig tidigare. 74 sidor, inbunden med mjuk pärm.
  350,00 kr
 • Bok - Ajja & Bajja på förskolan

  Bok - Ajja & Bajja på förskolan

  Art.nr: 113685
  Följ med våra busfrön Ajja och Bajja till förskolan! Där är det samling, lek och mat, precis som det brukar, men lite bus också förstås. Boken passar utmärkt i samband med inskolning och för att hjälpa barn bygga ordförråd kopplat till förskolans värld. Många ljudhärmade ord gör att även de yngsta kan vara med och berätta, och den som vill teckna hittar teckenillustrationer längst bak i boken. Där finns också en kort handledning i hur man kan stötta små barns språkutveckling. Böckerna om Ajja & Bajja är skrivna av logopeden och författaren Elvira Ashby. Med osviklig känsla för medryckande berättelser och stor kunskap om språkutveckling har hon tillsammans med illustratör Karin Holmström skapat en serie böcker, leksaker, musik och spel som både roar och stöttar språkutvecklingen. Av FSC-märkt papper. 40 sidor, 16x16 cm.
  177,00 kr
 • Bok - Ajja & Bajja hos doktorn

  Bok - Ajja & Bajja hos doktorn

  Art.nr: 113686
  Åh nej. Ajja har ont i magen. Aj aj! I den här boken får vi följa med Ajja och Bajja till doktorn. Det är spännande, men slutar med bus förstås! Som vanligt i Ajja & Bajjas värld är boken fullproppad med ljudhärmande ord som är lätta för barnen att komma igång att säga, och för den som vill teckna finns det teckenillustrationer för orden längst bak i boken. Där finns också en kort handledning i hur man kan stötta små barns språkutveckling. Böckerna om Ajja & Bajja är skrivna av logopeden och författaren Elvira Ashby. Med osviklig känsla för medryckande berättelser och stor kunskap om språkutveckling har hon tillsammans med illustratör Karin Holmström skapat en serie böcker, leksaker, musik och spel som både roar och stöttar språkutvecklingen. Av FSC-märkt papper. 40 sidor, 16x16 cm.
  177,00 kr
 • Babblarna bok, Stompalång med Babblarna

  Babblarna bok, Stompalång med Babblarna

  Art.nr: 129603
  48 sidor. Följ med Tut och Pling runt i Babblarnas dal. Gissa vem de möter nu? Babblarna följer med en efter en och alla figurerna dansar fram i en medryckande Stompalång! Boken fokuserar särskilt på begreppet "Vem?" och barnet har som alltid när det gäller böckerna med Babblarna en tydlig plats i läsningen, och får gissa och fylla i. Babblarna är ett gäng färgglada figurer som kommit till för att göra språklek till ett spännande äventyr. Babblarna är skapade på ett sätt så att alla älskar dem och varken barn eller vuxna tänker på att det är just språk det fokuseras på i leken och äventyren i Babblarnas värld. Babblarna pratar sitt eget språk som helt bygger på ljudet i deras namn. Genom att lyssna på Babblarna när de pratar och genom att härma deras sätt att prata så tränas effektivt förmågan att använda betoningar och melodi i språket. Mått: 20x20 cm. Av FSC-märkt papper. PVC-fri.
  213,00 kr
Glömt lösenord?

Vill du bli kund hos oss?

Du behöver ha ett kundnummer eller organisationsnummer för att handla hos oss.

Registrera mig

Återställ lösenord

Ange din e-post så skickar vi dig ett meddelande med en länk för att välja nytt lösenord.