Ett oväntat fel har uppstått. Var god försök senare.

Bekräfta

Är du säker på att du vill radera?
Är du säker på att du vill radera?
Bästa kund, vid beställning under 200:- tillkommer en extra hanteringsavgift på 79:-

Välj JA för att gå vidare med din beställning. Välj NEJ gå tillbaka och komplettera din beställning eller för att spara ordern till senare tillfälle.
Du gjorde en kopia av listan \"{0}\". Den heter \"{1}\".

Vi ber om ursäkt för eventuella störningar på vår webbplattform.

Just nu är det problem att ringa in till vår kundtjänst, vänligen skicka ett mejl till kundtjanst@lekolar.se så ringer vi upp dig när vi har möjlighet.

Tillgänglighetsanpassad lekutrustning

Tillgänglighetsanpassad lekutrustning

Att få möjlighet att leka tillsammans i utemiljön ger mycket glädje för alla barn. En tillgänglig lärmiljö som är inkluderade och där barnen får möjlighet att mötas påverkar det sociala samspelet och kommunikationen. Vi erbjuder många roliga produkter där barnen får möjlighet att utveckla sina motoriska färdigheter, balans och styrka. Att utforma en utemiljö där barnen självständigt kan ta sig fram och manövrera lekutrustningen ger dessutom en stärkt självkänsla och ökat självförtroende.

Tillgänglighetsanpassad lekutrustning

Att få möjlighet att leka tillsammans i utemiljön ger mycket glädje för alla barn. En tillgänglig lärmiljö som är inkluderade och där barnen får möjlighet att mötas påverkar det sociala samspelet och kommunikationen. Vi erbjuder många roliga produkter där barnen får möjlighet att utveckla sina motoriska färdigheter, balans och styrka. Att utforma en utemiljö där barnen självständigt kan ta sig fram och manövrera lekutrustningen ger dessutom en stärkt självkänsla och ökat självförtroende.
Årskurs
Produktserie
Mått
Färg
 • Förskola
 • Specialundervisning
 • Rensa filter
14 Produkter
 • Ergonomisk sittbänk tillgänglighetsanpassad 2-sits

  Ergonomisk sittbänk tillgänglighetsanpassad 2-sits

  Art.nr: 138741-95
  En tillgänglighetsanpassad och bekväm bänk med mycket bra support för rygg, då bänken följer dess svank och konturer. Bänken är speciellt anpassad i höjd för att en rullstolsburen person enkelt ska kunna förflytta sig från rullstolen till bänken och tvärtom. Bänken har därför inget armstöd på den ena sidan och det andra armstödet är lätt att greppa och har halkskydd. Många barn vill vara med i ett socialt sammanhang, utan att aktivt delta i leken och bänken kan då fylla detta syfte. Färdiga betongfundament medföljer. Monteras enligt installationsmanual.
  12.002,00 kr
 • Inkluderande regnbågshjul

  Inkluderande regnbågshjul

  Art.nr: 138734-9512
  Detta snurrande hjul skapar fantastiska, sensoriska upplevelser. Dagsljuset som bryts i de regnbågsfärgade panelerna stimulerar det visuella sinnet. Hjulet sätts i rörelse genom att rotera handtagen och genom hjulets rörelse upplevs det som att man själv rör sig. Konstruktionen möjliggör för barn med olika funktionsvariationer att kunna delta i leken och socialt samspela med varandra. Om en person med rörelsehinder inte kan rotera hjulet själv räcker det med att en person vevar för att hjulet ska snurra runt. Det tillgänglighetsanpassade hjulet kan användas av alla, även personer som sitter i rullstol. Att självständigt kunna rotera hjulet med hjälp av sina egna muskler ger en skön känsla av handlingskraft. Genom rotationen tränas även axel, handleds- och armstyrkan. Färdiga betongfundament medföljer. Monteras enligt installationsmanual.
  195.390,00 kr
 • Tillgänglighetsanpassad vippgunga ST0530

  Tillgänglighetsanpassad vippgunga ST0530

  Tillgänglighetsanpassad vippgunga med plats för två rullstolar. Se produktblad för materialspecifikation och övrig info.
  Pris från:
  62.210,00 kr
 • Tillgänglighetsanpassad karusell Hoop 0726

  Tillgänglighetsanpassad karusell Hoop 0726

  Karusell med plats för rullstol. Se produktblad för materialspecifikation.
  Pris från:
  78.555,00 kr
 • Inkluderande vippgunga

  Inkluderande vippgunga

  Art.nr: 138733-9512
  En unik gungbräda som möjliggör för barn med funktionsvariationer att kunna delta i leken och socialt samspela med varandra. Den gungande rörelsen uppåt möjliggörs genom att lägga tyngden långt bak på den ena plattformen och samtidigt höjs då den motsatta tillgänglighetsanpassade plattformen. Rörelsen kommer indirekt påverka bålens muskulatur och bygga balansstrategier samt förbättra koordinationen. Gungbrädan kan användas av alla och det finns plats för en rullstolsburen person och upp till två utan rörelsehinder. Konstruktion av stål på aluminiumplatta. Färdiga betongfundament medföljer. Monteras enligt installationsmanual.
  216.839,00 kr
 • Inkluderande labyrint

  Inkluderande labyrint

  Art.nr: 138736-9512
  En tillgänglighetsanpassad och pedagogisk labyrint som möjliggör för barn med funktionsvariationer att kunna delta i leken och samspela med varandra. Det gäller att få bollen i rörelse genom att koordinera rörelser och riktning för att förflytta bollen till motståndarens sida. Ergonomiska handtag med bekvämt grepp underlättar så att även personer med rörelsehinder självständigt kan förflytta bollen. Tränar balans, koordination och koncentration. Stålkonstruktion. Färdigt betongfundament medföljer. Monteras enligt installationsmanual.
  33.800,00 kr
 • Inkluderande hjul med känslouttryck

  Inkluderande hjul med känslouttryck

  Art.nr: 138737-9512
  En tillgänglighetsanpassad panel med grafik föreställande ansikten med olika känslouttryck. Denna panel kan fungera bra som ett stöd vid olika kommunikationsövningar och för icke verbala personer när det gäller möjligheten att både känna igen och indikera på de känslor man upplever. Panelen kan användas av alla och är även höjdmässigt anpassad för en rullstolsburen person. Denna panel extra lämplig för personer med synskador, då man kan följa grafiken med fingrarna. Stålkonstruktion. Färdigt betongfundament medföljer. Monteras enligt installationsmanual.
  27.627,00 kr
 • Inkluderande karusell

  Inkluderande karusell

  Art.nr: 138732-9512
  En unik karusell som möjliggör för barn med funktionsvariationer att kunna delta i den roliga leken och socialt samspela med varandra. Genom att självständigt kunna dra handtaget i mitten mot sig får karusellen fart. Genom rörelsen så tränas även axelmuskulaturen och greppstyrkan. Karusellen är också utrustad med broms på bägge sidor så att man har full kontroll och kan stanna när man så helst önskar. Om en person med rörelsehinder inte kan köra enheten räcker det med att en person drar för att kunna sätta fart och snurra. Karusellen är försedd med två uppfällbara stolar som även blir bra ryggstöd för rullstolar. På denna tillgänglighetsanpassade karusell finns det plats för två rullstolsburna personer, eller en rullstolsburen person och en person utan rörelsehinder, alternativt två personer utan rörelsehinder. Konstruktion av stål på aluminiumplatta. Färdiga betongfundament medföljer. Monteras enligt installationsmanual.
  177.651,00 kr
 • Tillgänglighetsanpassad karusell Hoop 0728

  Tillgänglighetsanpassad karusell Hoop 0728

  Karusell med plats för två rullstolar. Se produktblad för materialspecifikation.
  Pris från:
  130.894,00 kr
 • Inkluderande fjädergunga

  Inkluderande fjädergunga

  Art.nr: 138735-9512
  En tillgänglig fjädergunga som möjliggör för barn med funktionsvariationer att kunna delta i leken och socialt samspela med varandra. Genom att självständigt dra till sig räckena så vippar fjädringen i sidled under plattformen. Konstruktionen har två olika höjder på handtagen för att kunna anpassa beroende på användare. Den gungande rörelsen kommer indirekt påverka bålens muskulatur, bygga balansstrategier och förbättra koordinationen. På vippgungan finns plats för två personer samtidigt, varav en rullstolsburen. Konstruktion av stål på aluminiumplatta. Färdiga betongfundament medföljer. Monteras enligt installationsmanual.
  88.173,00 kr
 • Tillgänglighetsanpassat aktivitetstorn Toppico WD1542

  Tillgänglighetsanpassat aktivitetstorn Toppico WD1542

  Art.nr: 137402
  Aktivitetstorn med talande blommor, läspaneler, koordinationspaneler, rutschar och anslutande rullstolsramp. Det går ej att komma in i aktivitetstornet med rullstol. Se produktblad för materialspecifikation.
  631.357,00 kr
 • Inkluderande lekpanel djur

  Inkluderande lekpanel djur

  Art.nr: 138738-952
  En tillgänglighetsanpassad panel med grafik på olika djur som är uppdelat på tre kuber. Mixa och matcha djuren, eller skapa nya roliga konstellationer av djur. Panelen kan användas av alla och är höjdmässigt även anpassad för en rullstolsburen person. Eftersom grafiken är nedsänkt är denna panel extra lämplig för personer med synskador, då man kan följa grafiken med fingrarna. Stålkonstruktion. Färdigt betongfundament medföljer. Monteras enligt installationsmanual.
  18.208,00 kr
 • Inkluderande panel följa spåret

  Inkluderande panel följa spåret

  Art.nr: 138739-9538
  En tillgänglighetsanpassad och lekfull panel där barnen följer den avsedda banan och kan även sätta upp delmål att uppnå längs vägen. Rörelsen tränar öga-handkoordinationen, att bedöma avstånd och att kunna planera sin rörelse. Panelen kan användas av alla och är höjdmässigt även anpassad för en rullstolsburen person. Stålkonstruktion. Färdiga betongfundament medföljer. Monteras enligt installationsmanual.
  13.716,00 kr
 • Inkluderande lekpanel med spinner

  Inkluderande lekpanel med spinner

  Art.nr: 138740-9538
  En tillgänglighetsanpassad och lekfull panel där barnen sätter sin spinner i startposition och observerar sedan hur hastigheten ökar ju närmare slutet av banan den kommer. Barnen kan tävla mot varandra för att se vilken som kommer ner först. Rörelsen tränar öga-handkoordinationen, att bedöma avstånd och utföra rörelser exakt och medvetet. Panelen kan användas av alla och är höjdmässigt anpassad för en rullstolsburen person. Stålkonstruktion. Färdiga betongfundament medföljer. Monteras enligt installationsmanual.
  13.716,00 kr
 • Glömt lösenord?

  Vill du bli kund hos oss?

  Du behöver ha ett kundnummer eller organisationsnummer för att handla hos oss.

  Registrera mig

  Återställ lösenord

  Ange din e-post så skickar vi dig ett meddelande med en länk för att välja nytt lösenord.