Fel

Ett oväntat fel har uppstått. Var god försök senare.

Bekräfta

Är du säker på att du vill radera?
Bästa kund, vid beställning under 200:- tillkommer en extra hanteringsavgift på 79:-

Välj JA för att gå vidare med din beställning. Välj NEJ gå tillbaka och komplettera din beställning eller för att spara ordern till senare tillfälle.

Giftfri Förskola och en kemikaliesmart skola

Så arbetar Lekolar med Giftfri Förskola

På Lekolar har vi valt att gå längre än de allra flesta när det gäller hållbar utveckling, etisk handel och socialt ansvar. Sedan flera år tillbaka har Lekolar en hel avdelning som arbetar dedikerat och proaktivt med miljö och säkerhetsfrågor.

Vår miljöchef Pierre Lennartsson sitter med i Upphandlingsmyndighetens expertgrupper för leksaker, möbler och textilier. Det betyder att du som kund kan känna dig helt trygg med att Lekolar har full insyn i arbetet med Giftfri Förskola och att vi redan i ett tidigt skede kan säkerställa att våra produkter uppfyller Upphandlingsmyndighetens krav för Giftfri Förskola.

Tusentals produkter uppfyller kraven för Giftfri Förskola!

För att underlätta för dig som kund finns det en symbol på alla produkter inom tillämpningsområdena leksaker, hobbymaterial* och möbler som uppfyller Upphandlingsmyndighetens krav för Giftfri Förskola

Produkterna som har symbolen uppfyller alltså inte bara EU-lagstiftning utan även de stränga krav som Giftfri Förskola ställer.

 * Hobbymaterial avsedda att användas av barn, samt garn och tyger. 

Produkter som inte har symbolen?

Alla produkter i Lekolars sortiment är naturligtvis godkända enligt alla relevanta EU-standarder och EU:s lagstiftning. Våra leksaker är CE-märkta enligt EU:s krav och de innehåller bara godkända ämnen och mjukgörare. Du kan alltid känna dig trygg med att handla hos oss!

Det är viktigt att känna till att Upphandlingsmyndighetens krav på Giftfri Förskola endast kan tillämpas på  produktområdena leksaker, möbler och hobbymaterial som är avsedda för att användas av barn, samt garn och tyger. Övrigt sortiment omfattas inte av initiativet Giftfri Förskola och därför kan symbolen inte appliceras på dessa produkter. 

Vad är Giftfri Förskola?

Operation Giftfri Förskola är ett svenskt initiativ som startades av Naturskyddsföreningen 2013. 
Som en del av projektet har 129 förskoleavdelningar i 41 svenska kommuner inventerats för att man ska kunna få kunskap om vilka material, kemikalier och produkter som används i landets förskolor. Vid inventeringen kunde Naturskyddsföreningen konstatera att material som är kända för att läcka skadliga kemikalier är vanliga på många av landets förskolor.

Vad är målet för Operation Giftfri Förskola?

Operation Giftfri Förskola arbetar med att sprida information och kunskap för att fasa ut skadliga kemikalier från förskolan och därmed ge barnen en hälsosammare och säkrare miljö.

Vad innebär Upphandlingsmyndighetens krav?

Som en hjälp till Sveriges kommuner har Upphandlingsmyndigheten på uppdrag av regeringen tagit fram ett kravpaket som kommunerna kan följa i sina upphandlingar. 
Kravpaketet är väldigt komplext och ställer i många fall betydligt hårdare krav än vad EU-lagstandard gör. 
Det är dessa krav som produkterna med symbolen Giftfri Förskola uppfyller.

LÄS OCKSÅ


Intervju med Lekolars miljöchef 


 Inventera förskolan på leksaker

Farliga ämnen

Så kommer du igång

Lekolars arbete för miljö, säkerhet och kvalitet 

 Ladda ner 
guiden för Giftfri Förskola

Glömt lösenord?

Vill du bli kund hos oss?

Du behöver ha ett kundnummer eller organisationsnummer för att handla hos oss.

Registrera mig

Återställ lösenord

Ange din e-post så skickar vi dig ett meddelande med en länk för att välja nytt lösenord.