Ett oväntat fel har uppstått. Var god försök senare.

Bekräfta

Är du säker på att du vill radera?
Är du säker på att du vill radera?
Bästa kund, vid beställning under 200:- tillkommer en extra hanteringsavgift på 79:-

Välj JA för att gå vidare med din beställning. Välj NEJ gå tillbaka och komplettera din beställning eller för att spara ordern till senare tillfälle.
Du gjorde en kopia av listan \"{0}\". Den heter \"{1}\".

Viktig information

På grund av systemuppdateringar kan det idag förekomma problem med att se vissa produkter på vår webbshop. Vi ber om ursäkt för detta och ber dig kontakta kundtjanst@lekolar.se för frågor och beställningar.

Parkgömmet - nätsäkerhet för barnParkgömmet - ett arbetsmaterial som hjälper barn att bli nätsmarta

Parkgömmet är ett digitalt verktyg och skolmaterial för barn mellan 8 och 10 år. På ett roligt och enkelt sätt hjälper det dig som pedagog att prata med barn om grooming, självkänsla, gränssättning och rättigheter med syfte att hjälpa barnen att bli nätsmarta och medvetna om sin säkerhet på nätet.

Parkgömmet är utvecklat av Change Attitude i samarbete med högskolan i Skövde och det bygger på forskning på autentiska chattloggar där förövare tagit kontakt med barn i sexuellt syfte.

I metodmaterialet finns samtalskort, förslag på frågeställningar och mer information om grooming. 

Beställ Parkgömmet

Parkgömmet för barn säkerhet på nätet

Beställ parkgömmet

  • Parkgömmet

    Parkgömmet

    Art.nr: 132619
    Parkgömmet är ett digitalt verktyg, en kombination av ett klassiskt brädspel och ett mobilspel, som är både roligt och enkelt att använda. Spelomgången följs upp av ett samtal med en pedagog som utgår från barnens upplevelser av spelet och deras egna erfarenheter från nätet. I metodmaterialet finns samtalskort, förslag på frågeställningar och mer information om grooming. För barn 8-10 år.
    546,00 kr


Varför spela Parkgömmet?

Regeringens digitaliseringsstrategi och läroplanen understryker skolans ansvar. I läroplanen Lgr 11 står: ”Eleverna ska kunna orientera sig och agera i en komplex verklighet med stort informationsflöde, ökad digitalisering och snabb förändringstakt. Studiefärdigheter och metoder att tillägna sig och använda ny kunskap blir därför viktiga.

Det är nödvändigt att eleverna utvecklar sin förmåga att kritiskt granska information, fakta och förhållanden och inse konsekvenserna av olika alternativ.”

Parkgömmet - ett pedagogiskt verktyg för barns nätsäkerhet

Parkgömmet bygger på forskning

Parkgömmet är utvecklat i samarbete med högskolan i Skövde. Förskarna har haft tillgång till autentiska chatt-loggar från nätet där barn kontaktats i sexuellt syfte. Utifrån chattloggarna har forskarna bland annat identifierat fyra förövarstrategier: smicker, tjat, mutor och hot.

Chattloggarna har använts som utgångspunkt för att skapa händelser i spelet men det är viktigt att understryka att det inte förekommer något skrämmande eller olämpligt i själva spelet.


Recension Parkgömmet

Glömt lösenord?

Vill du bli kund hos oss?

Du behöver ha ett kundnummer eller organisationsnummer för att handla hos oss.

Registrera mig

Återställ lösenord

Ange din e-post så skickar vi dig ett meddelande med en länk för att välja nytt lösenord.