Fel

Ett oväntat fel har uppstått. Var god försök senare.

Bekräfta

Är du säker på att du vill radera?
Är du säker på att du vill radera?
Bästa kund, vid beställning under 200:- tillkommer en extra hanteringsavgift på 79:-

Välj JA för att gå vidare med din beställning. Välj NEJ gå tillbaka och komplettera din beställning eller för att spara ordern till senare tillfälle.
Du gjorde en kopia av listan \"{0}\". Den heter \"{1}\".

Viktig information

På grund av systemuppdateringar kan det idag förekomma problem med att se vissa produkter på vår webbshop. Vi ber om ursäkt för detta och ber dig kontakta kundtjanst@lekolar.se för frågor och beställningar.

Fixa Play, lekmöbler för förskolan

Design med barnet i centrum

Lekolar lanserar en holistisk lösning till förskolan. Fixa Play är en ny, bred serie av lekmöbler som inbjuder till allt från fantasifull rollek och motorisk fysisk aktivitet, till lugnare och mer stilla stunder.

Designteamets utgångspunkt var enkel. Hur ger vi barnet en tro på sin egen förmåga och bästa möjliga förutsättningar att utvecklas.

– Vår nya kollektion Fixa Play är helt designad ur förskolebarnets perspektiv. Vår designer, inredningsarkitekt och pedagogiska expert valde att utgå från ett stort rum och ett litet barn, berättar Linda Sandin som är marknadschef på Lekolar Sverige.

Katrine Scharff är inredningsarkitekt på Lekolar och ingår i teamet som har tagit fram det nya sortimentet:

Katrine Scharff, inredningsarkitekt på Lekolar
– Konsten är att utforma ytor för lek och utveckling, utan att skapa oro eller överbelasta rummet. Vår roll är att fylla rummen med harmoni och mening. Då känner sig barnen trygga att utforska, samtala och samarbeta, berättar Katrine.

Kollektionen har en genomtänkt struktur som ger pedagogen en tydlig överblick och möjlighet till varierande aktiviteter. De nya lekmöblerna är dessutom form- och funktionsanpassade till Lekolars förvaringssortiment Fixa Storage för att skapa en holistisk designlösning. Allt passar ihop, från mått till färger och material.

Bakom den tidlöst rena produktdesignen, där FSC-märkt Plywood spelar huvudrollen, står Lekolars range concept manager Malin Jarbo.

Main Jarbo, Lekolar
– Plywood är ett fantastiskt material som låter sig formas och böjas till nästan vad som helst. Förutom den naturligt vackra ådringen är det också klimatsmart genom att det maximerar användningen av trävirket och minimerar svinnet, förklarar Malin. 

Lekolar – Skandinaviens marknadsledande leverantör av möbler, leksaker och förbrukningsmaterial till förskola och skola – hoppas att Fixa Play ska få bli en del av en ständigt varierande scenografi i tusentals olika pedagogiska aktiviteter. 

Bläddra i magasinet Fixa Play och spana in alla produkter från serien HÄR.

Glömt lösenord?

Vill du bli kund hos oss?

Du behöver ha ett kundnummer eller organisationsnummer för att handla hos oss.

Registrera mig

Återställ lösenord

Ange din e-post så skickar vi dig ett meddelande med en länk för att välja nytt lösenord.