Ett oväntat fel har uppstått. Var god försök senare.

Bekräfta

Är du säker på att du vill radera?
Är du säker på att du vill radera?
Bästa kund, vid beställning under 200:- tillkommer en extra hanteringsavgift på 79:-

Välj JA för att gå vidare med din beställning. Välj NEJ gå tillbaka och komplettera din beställning eller för att spara ordern till senare tillfälle.
Du gjorde en kopia av listan \"{0}\". Den heter \"{1}\".

Vi ber om ursäkt för eventuella störningar på vår webbplattform.

Just nu är det problem att ringa in till vår kundtjänst, vänligen skicka ett mejl till kundtjanst@lekolar.se så ringer vi upp dig när vi har möjlighet.

Header_Makerspace_2024_1200x600.jpg

Inred ett makerspace i skolan

Skapa ett Makerspace, en kreativ verkstad i skolan, där eleverna får utforska och skapa med teknologier som programmering, 3D-skrivare och vinylskärare, ofta i kombination med traditionellt slöjdhantverk. Men vad betyder egentligen begreppet Makerspace? Det kan förklaras som ett kreativt ”gym” för hjärnan och händerna. En ämnesöverskridande lärmiljö för analogt och digitalt skapande. I ett Makerspace är drivkraften utforskandet och skaparglädjen med hjälp av olika tekniker. Makerkulturen betonar samarbete och sociala färdigheter, där eleverna är drivande och läraren stödjande. Ett Makerspace behöver inte inredas statiskt utan kan formas och förändras efter de behov som uppstår och de personer som använder miljön.

Header_Makerspace_barn_2024_3_1200x400.jpg
Let's make makerkids
Som lärare kan du bidra till att skapa ett utbildningssystem inom makerkulturen. En inspirerande lärmiljö som stärker barnens självförtroende och ökar deras nyfikenhet och kreativitet. Här får eleverna möjlighet att arbeta enligt en strukturerad designprocess, från idé till färdig produkt, vilket utvecklar såväl praktiska som sociala och emotionella färdigheter. I slutet får de sedan chans att stolt presentera sitt projekt och öva på att ta emot feedback. För elever som har svårt att ta till sig fakta och följa läroplanen kan ett Makerspace vara till stor hjälp. Makerspace-miljön fungerar som en mental knuff (nudging) som hjälper eleverna att agera på sätt de kanske inte alltid kan i traditionella klassrum. I en kreativ miljö där allt är möjligt får alla elever chans att blomstra. Alla kan bli makerkids!

Header_Inredettmakerspace_Gabriella_BW_1200x400.jpg
Inredningsarkitekten Gabriella tipsar
Skapa ett dynamiskt och inspirerande Makerspace i skolan. Här är Gabriellas fem tips på vad man ska tänka på och även åtta bra basmöbler att utgå i från: 

Storlek: Anpassa aktiviteterna efter den yta ni har. Vilka design- och tillverkningsprocesser vill ni primärt ska få plats?

Zonindelning: Skapa dedikerade ytor för olika aktiviteter som idéutveckling, verkstad och presentation.

Flexibilitet: Använd möbler som kan anpassas för olika aktiviteter (exempelvis Wille förvaringssystem) och som ger eleverna möjlighet att sitta, stå eller röra sig fritt. Mobila möbler är enkla att förflytta och bra förvaring sparar tid.

Säkerhet: Se till att maskinerna har säkerhetsavstånd och skapa trygga rutiner för användningen.

Synlighet: Låt material och verktyg vara synliga för att inspirera till kreativitet och underlätta åtkomst. Det gör också att hjärnan och ögonen uppmuntras att söka efter en lösning.

 • Wille förvaringsvagn liten

  Wille förvaringsvagn liten

  Art.nr: 73191
  En smidig och mycket flexibel förvaringsvagn som med fördel kan användas både inom- och utomhus. Vagnen har stora svirvelhjul som gör den lätt att köra på de flesta underlag. Fyll med önskat material och kör ut för aktiviteter utomhus. Denna vagn har ett litet sidofack och 4 förvaringsbackar med lock, speciellt anpassade att stå emot fukt och temperaturförändringar. Finns även att beställa separat om man vill ha olika uppsättningar, artnr 23435. Korgförvaring på översta delen av vagnen. Vagnen är förzinkad och pulverlackerad med UV-beständig lack. PVC-fri. Mått: 69x42x82 cm, mått på backar: 40x30x19 cm. Komplettera med krokar för smart hängförvaring. Maxvikt: 50kg.
  6.390,00 kr
 • Multibord utan förvaringslådor

  Multibord utan förvaringslådor

  Art.nr: 37804
  Tillverkat i vitpigmenterad björkkryssfaner. Under bordet finns plats för 16 st. förvaringslådor. Passar bra t.ex. i ett makerspace. Hopfällt är bordet 160x80 cm och utfällt 160x160 cm. Höjd 72 cm. Med hjul.
  30.679,00 kr
 • Pall Multi Pur sh 63 cm, svart stativ

  Pall Multi Pur sh 63 cm, svart stativ

  Fotstöd i 4 höjder: 7, 12, 17 och 22 cm över golvet. Stapelbar, ca 10 st på höjden. Mått: ø sits 35 cm, sitthöjd 63 cm. Sits i polyuretan. Stativ i RAL 9005.
  Pris från:
  1.678,00 kr
 • Bord Vario skrivbar skiva

  Bord Vario skrivbar skiva

  Art.nr: 82504
  Ett höj- och sänkbart bord med skrivbar, fällbar skiva. Skivan fungerar som en whiteboard. Fäll skivan och rulla undan när plats behövs till annat. Höjd justeras smidigt med gasfjäder 73–118 cm. Vitlackerat stålrör i RAL 9016. 2 låsbara hjul. Skivan har måttet 64,5x64,5 cm och är i högtryckslaminat.
  11.023,00 kr
 • Förvaringsvagn med 4 sektioner

  Förvaringsvagn med 4 sektioner

  Art.nr: 36728
  Kraftiga låsbara hjul. Exklusive plastlådor. Mått: B138xD47,5xH81 cm. Vitpigmenterat björkkryssfaner.
  9.469,00 kr
 • Sittbänk Zingo 154,4x60 cm sh 40 cm

  Sittbänk Zingo 154,4x60 cm sh 40 cm

  Sittskiva i högtryckslaminat. Stativ i metall, RAL 9006. Mått: 154,4x60x40 cm.
  Pris från:
  5.981,00 kr
 • Arbetsbänk Kraft 150x60x85 cm

  Arbetsbänk Kraft 150x60x85 cm

  Art.nr: 42345
  Kraftig arbetsbänk eller bord för alla typer av verksamheter. Robust, inoljad 4 cm tjock bokskiva. Pulverlackade svarta ben.
  11.650,00 kr
 • Wille material- och verktygsvagn B93 H140

  Wille material- och verktygsvagn B93 H140

  Vagn med bottenplatta och 2 handtag. 4 roterbara och låsbara hjul. Totalbredd 93 cm och höjd 140 cm. 3 cm hög kant på bottenplattan. Totaldjup 66 cm, bygger 30 cm på varje sida av vagnen. Monteras.
  Pris från:
  4.302,00 kr


Uforska spännande tekniker
Skapa en kreativ och praktisk lärmiljö där eleverna kan utforska och utveckla sina färdigheter över flera ämnesområden. Använd programmering och robotik för att utveckla smarta lösningar som gripklor och automatiska dörröppnare. Skapa med hjälp av 3D-skrivare och laserskärare för att realisera barnens designidéer. Arbeta med grafisk design och återbruk med hjälp av vinylskärare och värmepress för att fräscha upp gammalt. Möjligheterna är oändliga! Utforska några spännande produktområden nedan: 

Glömt lösenord?

Vill du bli kund hos oss?

Du behöver ha ett kundnummer eller organisationsnummer för att handla hos oss.

Registrera mig

Återställ lösenord

Ange din e-post så skickar vi dig ett meddelande med en länk för att välja nytt lösenord.