Ett oväntat fel har uppstått. Var god försök senare.

Bekräfta

Är du säker på att du vill radera?
Är du säker på att du vill radera?
Bästa kund, vid beställning under 200:- tillkommer en extra hanteringsavgift på 79:-

Välj JA för att gå vidare med din beställning. Välj NEJ gå tillbaka och komplettera din beställning eller för att spara ordern till senare tillfälle.
Du gjorde en kopia av listan \"{0}\". Den heter \"{1}\".

Vi ber om ursäkt för eventuella störningar på vår webbplattform.

Just nu är det problem att ringa in till vår kundtjänst, vänligen skicka ett mejl till kundtjanst@lekolar.se så ringer vi upp dig när vi har möjlighet.

Inkludering: anpassa miljön - inte eleverna

Vi har alla hamnat i miljöer där vi inte passar in. Känslan kommer ofta direkt och vi vänder i dörren. Den valfriheten har inte alla. Många elever tvingas leva hela dagar i den där obekväma känslan. Hela år till och med. Deras behov kan vara fysiska, sensoriska, kognitiva, språkliga eller utvecklingsbetingade. Och behoven är inte sällan osynliga.

I en inkluderande lärmiljö med inkluderande produkter och material får dessa elever uppleva en skola eller förskola som har anpassat sig efter dem – inte tvärtom. De känner sig delaktiga och kan utvecklas utifrån egna förutsättningar. Olikheterna ses istället som en tillgång i lärandet.

Detta kräver inte bara inkluderande pedagogik utan även en fysisk lärmiljö som är genomtänkt och öppen för allas olika behov. Det som gynnar elever med särskilda behov berikar även de övriga eleverna. En inkluderande lärmiljö är därför lönsam i längden.

SAMSPEL

Explore
Explore är en modulbygd samlingsplats av boxar och lådor. Tack vare sin storlek definierar Explore rummets inriktning och bjuder in till både lärande, avslappning och trivsel. Du kan enkelt förvandla Explore till en scen för presentationer eller uppträdanden. 

Snake
Snake är en serie raka och svängda soffmoduler som gör det enkelt att möblera för olika lärsituationer. Välj mellan moduler med hög, låg eller ingen rygg alls. Lösningen på bilden har tyg Synergy 82415, i färg -35 Regard, -697 Append. samt tillval träben. 

GEO
Med det mjuka och stilrena modulsystemet Geo skapar du inspirerande mötes- och arbetsytor. För många, för två eller för enskild koncentration. Modulerna kan snabbt byggas om i önskade positioner. Kombinera med bordet i samma serie.

Klöver
Tanken med Klöverbordets design är att det ska inspirera till att tänka mer kreativt. Bordets organiska former bryter av mot det linjära och gör att rummet upplevs annorlunda och spännande. Designen öppnar upp för friare sittplatseroch arbetsytor. Den smarta gaspatronen gör bordet höj- och sänkbart – helt utan störande elkablar. Bord Klöver 81854 har standardutförande i silverstativ, bordet på bilden har specialbeställt svart stativ, kontakta kundtjänst för beställning.

UTFÖRANDE

Kapprummet är ofta en outnyttjad yta. Ställ en soffa som rumsavskiljare och inred en arbetsplats för att enkelt skapa utrymme för fler aktiviteter. Walter skohylla 82041, Krok Wilma 83404-96, bord Fay 82523, Stol Karoline 82758-96, Stolen på bilden har tillval svarta ben, kontakta kundtjänst för tillval. 

Shelter
Shelters på samma gång slutna och öppna design skapar en alldeles lagom avskildhet – för parvis eller enskilt arbete. Shelter 110243, bänk 110250. På bilden är Shelter tillverkat i ett specialutförande med linoleum pistachio.TYST REFLEKTION

Casita
Alla människor har en introvert sida. Men vissa av oss har större behov av att kunna dra sig undan en stund. Lite vid sidan av, men ändå mitt i allt. Modulsystemet Casita förenklar detta – mitt i en extrovert miljö. Inredningstips 6017, Casitamodulerna på bilden har specialbeställda färger, laminat Capri, samt linoleum Olive och Pistachio.

Enkel
Enkla golvskärmar skapar efterlängtade platser för enskild koncentration eller återhämtning. Enkel golvskärm B80, H155 från vänster med tyg Fiji 81593-111 Petrol, skärmar med tyg Cara 83103-42 Calculus, -87 Algebra, -90 Ratio. 

Fixa
Skapa små krypin med Fixa förvaringsmoduler. Stomme Fixa 38469-609, luckor med handhål 38492-609, tillval dynor i tyg Synergy -35 Regard.

INHÄMTANDE

Vario
Så här enkelt kan du skapa en ergonomiskt klok studieplats med lagom avskildhet. Den taktila massagemattan – som du kan stå eller sitta på – ökar blodcirkulationen och sänker stressen. Det höj- och sänkbara bordet heter Vario. Vario med fasad bordskant finns som standard med vitt stativ 81606, svart är en specialbeställning. 

Fay
Elevbordsserien Fay är skapad för att du snabbt och enkelt ska kunna anpassa möbleringen efter olika lärsituationer. Stålstativen kan kopplas ihop med andra bord i serien

Karoline
Vår nyligen framtagna elevstol Karoline är unik. Den är tillverkad i 100% färgsorterad returplast och har bra ergonomi. Elever 146 till 188 cm sitter bekvämt och ergonomiskt riktigt i stolen. Certifierad för EN 1729 i storleksklasserna 5 och 6.

 

INKLUDERANDE TEXTILIER

Under 2019 bjöd Lekolar in till en designtävling på temat ”Mönster för inkludering”. Tävlingen vände sig exklusivt till designstudenter i Danmark, Sverige, Finland och Norge. Bedömningen av de förslag som kom in gjordes utifrån designens övergripande, konstnärliga uttryck med särskilt fokus på estetiken och förmågan att kommunicera begreppet Inkludering.


De vinnande mönstren i designtävlingen.

Glömt lösenord?

Vill du bli kund hos oss?

Du behöver ha ett kundnummer eller organisationsnummer för att handla hos oss.

Registrera mig

Återställ lösenord

Ange din e-post så skickar vi dig ett meddelande med en länk för att välja nytt lösenord.