Ett oväntat fel har uppstått. Var god försök senare.

Bekräfta

Är du säker på att du vill radera?
Är du säker på att du vill radera?
Bästa kund, vid beställning under 200:- tillkommer en extra hanteringsavgift på 79:-

Välj JA för att gå vidare med din beställning. Välj NEJ gå tillbaka och komplettera din beställning eller för att spara ordern till senare tillfälle.
Du gjorde en kopia av listan \"{0}\". Den heter \"{1}\".

Vi ber om ursäkt för eventuella störningar på vår webbplattform.

Just nu är det problem att ringa in till vår kundtjänst, vänligen skicka ett mejl till kundtjanst@lekolar.se så ringer vi upp dig när vi har möjlighet.

 

Med kooperativt lärande i fokus

Paradisskolan är en modern skola med naturskön omgivning som är en av de nyaste i Älmhults kommun. Skolan tar emot elever från förskoleklass till och med årskurs 6. Fokus ligger på kooperativt lärande vilket innebär att eleverna är varandras lär-resurser. Den klassiska skolbänken har här valts bort för att ge plats åt större bord där de kan sitta gruppvis. Detta gör att de enkelt kan hjälpa varandra vilket bidrar till en hög samarbetsförmåga och bra kommunikation. 

Rektorn Charlotta Gustafsson och pedagogerna hade en klar bild över vilka färger de önskade färgsätta inredningen med. Den genomgående känslan skulle kännas ljus, fräsch och glad för att skapa både energi, glädje och lugn. De önskade också flexibla möbler som enkelt kunde flyttas om efter behov samt bra ljuddämpning i både möbler och på väggar. Även snurrstolar stod på önskelistan för att barnen med enkelhet skulle kunna vrida sig och se tavlan oavsett var de sitter i klassrummet.

Lekolars inredningsarkitekter Jessica och Ida presenterade i ett tidigt skede ett inredningsförslag och här är en av alla 3D-skisser från projektet som visar en av skolans luftiga korridorer/allmänytor:

3Dskiss_hall_1200x600.jpg

Ett stort tack till rektor Charlotta Gustafsson för förtroendet och för ett mycket gott samarbete. Vi vill också tacka både pedagoger och administratörer lite extra då de har varit väldigt delaktiga i projektet. Såhär säger Charlotta om samarbetet:

”Vi har känt oss delaktiga hela vägen och det kändes som att vi verkligen gjorde det tillsammans och superhäftigt att se resultatet nu och vi får oerhört mycket beröm från alla besökare som kommer hit att allt är så genomtänkt och välplanerat, det är ju ett extra kvitto på att vi gjorde helt rätt från början.”

En korridor med plats för alla

På skolan finns två ljusa och fräscha korridorer och allmänutrymmen där elever och lärare kan mötas mellan lektionerna. Här finns också plats för avskärmande egentid, elevernas senaste konstprojekt och rastsamtal. Våra Fixa hus på hjul fungerar som ljuddämpande krypin där barnen kan krypa upp med en bok eller telefonen. Vissa hus erbjuder dessutom förvaring undertill. Vår modulsoffa Snake bildar små öar tillsammans med pelarbord Loke där barnen kan mötas på rasterna. I fåtöljen Size och vid pelarbord Cross sitter en av lärarna på skolan. Med ljudabsorbenterna Absoform på väggarna sänks ljudvolymen och fungerar även som en fin dekor ovanför både scentrappa och Fixa hus. 

 


Behagligt i biblioteket

I en av korridorerna finns ingången till biblioteket. En ljus och fräsch yta där böckerna är samlade på det vita och öppna hyllsystemet Wille. När barnen har valt sin bok bjuder biblioteket på en hel del mysiga sittplatser och krypin i olika former. Fixa svängd och Fixa husen erbjuder både förvaring och sittyta. Tack vare hjulen blir modulerna mobila och kan med enkelhet flyttas runt efter behov. De mjuka sittdynorna (här med påbyggd rygg) skapar en fin oas där barnen kan sitta enskilt eller mötas och diskutera böckernas innehåll. Matta Rossini fungerar ljuddämpande tillsammans med de mjuka möblerna och skapar dessutom ett mysigt intryck. 

 


Kooperativt lärande i klassrummet

Skolans klassrum har en bas med Karoline och 12:38-bord tillsammans med Norden elevförvaring. Ljust, fräscht och funktionellt! Alla möbler kan med enkelhet förflyttas för att skapa anpassade lärsituationer. Moviflexmekanismen på Karoline gör att barnen kan vippa på sitsen åt alla håll, vilket uppmuntrar ett aktivt sittande. Dessutom har stolen ett plastskal av 100 % återvunnet material vilket gör den till en miljöhjälte! Matta Rossini tillsammans med sittpuffarna Volt mjukar upp och ljuddämpar. Det finns även bordsskärmar att tillgå för de barn som vill skärma av och fokusera bättre. Här syns även populära kompensatoriska hjälpmedel som Time Timer®, bordsskärm med förvaring och vridblock.


Sittmöjligheter på studieytan

Utanför klassrummet finns studieytan. Här kan barnen sitta i grupper eller enskilt och arbeta. Det är också en bra plats för lärarna att landa mellan lektionerna. Likt resten av skolan går även denna miljö i ljusa och fräscha färger som piggar upp likväl som det lugnar. Vid gavelborden McBar och barstolarna Tekla med pendellamporna Cabo får det plats många vilket är bra vid grupparbeten eller rasthäng. Soffa Platinum erbjuder avskildhet när det finns behov av koncentrerat arbete eller en stunds egentid. På väggarna syns väggabsorbenterna Absoform. I en annan del av studieytan finns en hängyta som ramas in av Matta Rossini. En plats att stanna upp på, antingen för en längre stund eller för att avhandla något snabbt. På mattan står fåtöljerna Tore och pelarbord Cross


Skaparlust i bildsalen

Vem vill inte sätta sig ner och skapa här? Bildsalen har en harmonisk bas där vitt, grått och trä är återkommande inslag. Accentfärgerna rosa, grön och gul på bord 12:38 och stol Matte skapar en levande och kreativ känsla. Här finns plats för skapande i alla dess former som underlättas med den lilla materialvagnen! Här syns även skaparmaterial som bordsstaffli, hobbypenslar, pastellfärger, palett och fiberpennor.

Glömt lösenord?

Vill du bli kund hos oss?

Du behöver ha ett kundnummer eller organisationsnummer för att handla hos oss.

Registrera mig

Återställ lösenord

Ange din e-post så skickar vi dig ett meddelande med en länk för att välja nytt lösenord.